субота, 14 лютого 2009 15:38

В Україні почали закриватися школи на карантин

В Україні почали закриватися школи на карантин

У містах України школи закриваються на карантин.

Так, в школах Вінниці через погіршення епідеміологічної ситуації з 16 лютого оголошений карантин. Таке рішення 13 лютого ухвалила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, повідомляє управління у справах ЗМІ і зв"язкам з громадськістю Вінницької міськради.

Як наголошувалося на засіданні комісії, в перші 6 тижнів 2009 року показники захворюваності були достатньо значними, але не перевищували епідеміологічний поріг. Протягом 7-го тижня кількість хворих досягла епідеміологічного порогу і лише протягом цього тижня в лікарні звернулося 1 849 дітей. На даний час школи міста не відвідує в середньому від 12 до 18 % дітей.

Карантин вводиться до поліпшення епідеміологічної ситуації в місті.

З 16 лютого також буде припинений учбовий процес у зв"язку із зростанням захворюваності грипом і гострими респіраторними інфекціями в загальноосвітніх, приватних школах і школах-інтернатах Одеси.

Вирішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) N3 від 13.02.09г. Одеському виконкому запропоновано припинити учбовий процес в школах міста з 16 по 21 лютого 2009 року.

У Запоріжжі в зв"язку епідемією грипу і ГРВІ школярі знаходяться на вимушених канікулах вже два тижні, і немає інформації, чи буде відновлений наступного тижня учбовий процес.

У місті Кузнецовськ Рівненській області з 9 лютого школи закриті на карантин у зв"язку з епідемією грипу.

Фахівці констатують, що за останній тиждень в Рівному збільшилася кількість хворих на грип і гострі респіраторно-вірусні інфекції. Серед хворих багато дітей і школярів. Зокрема, в період з 6 по 12 лютого показник захворюваності склав 1144,4 випадків на 100 тисяч населення, що на 27% перевищує епідемічний поріг - 900 випадків на 100 тисяч.

У Донецькій області за станом на 13 лютого у зв"язку з грипом на карантині знаходяться 45 шкіл. В даний час на карантин перекладено 16 шкіл в Червоноармійську, 15 шкіл в Селідово, 7 шкіл і 40 класів в різних школах Маріуполя, 4 школи в Новогродовці, одна школа у Волновахському районі і 2 школи в Першотравневому районі повідомляє інтернет-видання "Острів" з посиланням на управління освіти і науки Донецької облдержадміністрації.

Крім того, в Миколаєві відповідно до ухвали 1 міський СЕС від 05.02.09, розпорядженням міського голови від 11.02.2009 учбовий процес в школах міста припинений з 12 по 21 лютого ц.р.

Нагадаємо, що карантин в українських школах ввели ще на початку лютого. Планувалося, що 9 лютого, якщо кількість хворих дітей не зменшиться, карантин продовжать.

За матеріалами Интерфакс-Украина, УНІАН, Остров

Зараз ви читаєте новину «В Україні почали закриватися школи на карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути