вівторок, 24 лютого 2009 10:16

На Донеччині через грип закрито близько 100 шкіл

На Донеччині через грип закрито близько 100 шкіл

У 96 школах Донецької області у зв"язку з високим рівнем захворюваності на грип та ГРВІ припинено навчальний процес. Таким чином, 45 тис. 617 учнів пішли на позапланові канікули.

Як повідомили в Донецькій обласній санітарно-епідеміологічній станції, зокрема, закриті школи в містах Маріуполь - 75 шкіл, Красноармійськ - 16 шкіл та в Першотравнева районна - 2 школи. Відновлення навчального процесу відбудеться після стабілізації ситуації.

При цьому в облСЭС відзначили, що в цілому в Донецькій області зберігається неепідемічний рівень захворюваності респіраторними інфекціями і грипом. За останній тиждень зареєстровано 18,6 тис. випадків ГРВІ, що на 3,5% більше, ніж за попередній тиждень, але нижче рівня епідпорогу на 52%. Перевищення епідпорогу в розрізі адміністративних територій також не спостерігається.

У СЕС повідомили, що найбільш вразливим контингентом населення залишаються діти шкільного віку. Своєчасне введення обмежувальних заходів в містах і районах сприяло зниженню захворюваності серед школярів по області на 10% від рівня епідемічного порогу і на 1% - від попереднього тижня.

У той же час лікарі зазначають, що в містах Єнакієве, Слов"янськ, Жданівка, Вугледар, а також у Волновахському і Слов"янському районах активність епідемічного процесу серед школярів зберігається, і показники їх захворюваності перевищують епідпорогу на 50%.

Однак епідеміологи підкреслюють, що в Донецькій області здійснюється постійний моніторинг захворюваності та санітарно-епідеміологічний нагляд за об"єктами епідризику, у тому числі з дотриманням температурного режиму.

Як повідомлялося, на початку лютого українські школи почали закриватися на карантин. Так, в школах Вінниці через погіршення епідеміологічної ситуації з 16 лютого оголошений карантин.

Як наголошувалося на засіданні комісії, в перші 6 тижнів 2009 року показники захворюваності були достатньо значними, але не перевищували епідеміологічний поріг. Протягом 7-го тижня кількість хворих досягла епідеміологічного порогу і лише протягом цього тижня в лікарні звернулося 1 849 дітей. На даний час школи міста не відвідує в середньому від 12 до 18 % дітей.

Також з 16 лютого також буде припинений учбовий процес у зв"язку із зростанням захворюваності грипом і гострими респіраторними інфекціями в загальноосвітніх, приватних школах і школах-інтернатах Одеси.

На канікули пішли і учні запорізьких, донецьких, миколаївських і рівненських шкіл.

Влада Севастополя вирішили з 18 лютого у зв"язку з ростом захворювань на грип та ГРВІ закрити всі загальноосвітні школи, ПТУ, технікумів, а також ДЮСШ та інтернет-кафе.

За оперативною інформацією Міністерства освіти і науки Автономної Республіки Крим, управлінь освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, станом на 23.02.2009 за приписом місцевих санепідемстанцій згідно з рішеннями відповідних органів місцевої виконавчої влади у зв"язку із захворюванням дітей на ГРВІ та грип призупинено навчально-виховний процес в окремих загальноосвітніх навчальних закладах Автономної Республіки Крим, м. Севастополя, Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Одеської, Рівненської областей.

Станом на 23.02.2009 не проводиться навчання у 427 загальноосвітніх навчальних закладах (2% всіх шкіл країни), не навчається 172,6 тис. учнів (3,8% від загального контингенту).

У порівнянні з 20.02.09 кількість дітей, які не навчаються, зменшилася на 165,6 тис., а кількість загальноосвітніх закладів, що призупинили навчально-виховний процес - на 245 одиниць.

За матеріалами УНІАН, Освiтнiй портал, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині через грип закрито близько 100 шкіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути