неділя, 08 листопада 2020 11:07

Українці писатимуть ювілейний Радіодиктант національної єдності

Українці писатимуть ювілейний Радіодиктант національної єдності
Радіодиктант почнеться о 9:15 у понеділок. Фото: pixabay

У День української письменності та мови, 9 листопада, відбудеться ХХ Радіодиктант національної єдності. Про це повідомляють організатори заходу в Facebook.

"Цьогоріч підготовку диктанту доручили 3 фахівцям. Текст для диктанту написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Науковою консультанткою проєкту стала докторка філологічних наук, професорка Лариса Масенко. Читатиме диктант знаменита акторка Римма Зюбіна", - йдеться в повідомленні.

Спецпроєкт, організатором якого є "Суспільне", розпочнеться в студії "UA: Перший", а також в ефірі "UA: Українське радіо" та "UA: Радіо Культура" о 9 год. Ведучі в студії розкажуть історію диктанту й дадуть змогу охочим підготуватися до написання. Радіодиктант почнеться о 9:15.

"Час для надсилання готового тексту — астрономічна доба. Текст диктанту оприлюднять на сайті "UA: Українське радіо" 11 листопада об 11 год. Роботи прийматимуть онлайн та офлайн. Усі надіслані роботи перевірить спеціальна фахова комісія. Роботи, написані без помилок, отримають подарунки від партнерів проєкту. Результати оголосять упродовж 1–2 місяців залежно від кількості отриманих листів", - додають організатори заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мав пасти череду, то почепив приймач на гілку і писав серед поля"

Організатори - "Суспільне мовлення", "Українське радіо" і "Радіо Культура" - нагадали, що тисячі українців щороку беруть участь у флешмобі й приєднуються до радіодиктанту по всьому світу.

Щороку 9 листопада в День української мови та писемності тисячі українців беруть участь у флешмобі - пишуть Радіодиктант національної єдності. Так відбувається 20 років поспіль. Радіодиктант - не просто перевірка знань. Це свято національного масштабу.

Зараз ви читаєте новину «Українці писатимуть ювілейний Радіодиктант національної єдності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути