середа, 04 грудня 2013 12:38

"Українці круті, показують як слід за свої права боротися!" - російський блогер про Євромайдан
46

На ранок після спроби штурму Адміністрації Президента України всі під'їзди до будівлі були блоковані внутрішніми військами. У місті багато ДАІ, яка перенаправляє потоки автомобілів від центру. Внутрішніх військ у АП ще більше. Центр міста перекритий демонстрантами....
Фото: Фото: zyalt.livejournal.com
На Майдані мітингувальники побудували подвійні кордони з омоновскіх щитів загородження, "хвої" з ялинки і деталей основи майбутньої ковзанки. Всі загородження будуються з негативним ухилом у бік "від" табору для ускладнення можливого штурму.
Ясна річ, бульдозери "йолка" не втримає, але за кордонами стоять у кілька рядів машини, які пропускають тільки комунальників і "свій" транспорт. Всі в'їжджають машини перевіряються. У зонах маніфестацій цілодобово чергують 14 машин швидкої допомоги - державні та приватні клініки. На майдані почали ставити намети.
Встановлена ​​сцена, на якій може виступити кожен бажаючий. Складається графік виступів - політики-опозиціонери, музиканти, активісти, народна творчість. Регулярно кричать "Слава Україні!", юрба злагоджено відповідає "Героям слава!"

Російський блогер Ілля Варламов ( відомий як zyalt )пробув у Києві кілька днів з ранку неділі 1 грудня, коли півмільйона українців вийшли на головну вулицю Києва та зайняли зачищений напередодні "Беркутом" столичний Майдан Незалежності. Блогер побував на ході, фотографував події на Банковій, а пізніше - відзняв внутрішній уклад життя у таборі Євромайдану. Спершу скептично налаштований, як усі російські журналісти та репортери, після візиту української столиці Ілля Варламов змінив свою думку про події в Україні, про що докладно розповів у своїх фотозвітах.

"У Києві справді зараз революція. Байдужих немає, та все схоже на велике національне свято - машини сигналять, люди ходять по місту з прапорами, вітають одне одного, обіймаються. Ось приблизнотака атмосфера зараз у Києві. Дуже круто! Відчуваєш, що стіни падають, що завтра буде точно краще ніж сьогодні, хоча всі розуміють, що це тільки початок. Якщо раніше основний лозунг був "Україна це Європа!", то тепер - "Зека геть! Зека геть! Революція". Люди справді об'єдналися проти діючої влади, приводом став розгон мирних демонстрантів", - пише блогер 1 грудня.

Вже за кілька днів перебування у Києві він пише про те, що йому треба їхати з Києва, але блогер із задоволенням публікує репортаж про те, як облаштовано все у епіцентрі протестів - на Євромайдані.

 




Зараз ви читаєте новину «"Українці круті, показують як слід за свої права боротися!" - російський блогер про Євромайдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

72

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути