вівторок, 26 листопада 2013 14:34

Московський блогер: "Яка Європа, якщо по Києву ходити неможливо?"

Московський блогер: "Яка Європа, якщо по Києву ходити неможливо?"
Фото: Gazeta.ua

Відомий московський блогер Ілля Варламов вчора побував на Євромайдані у Києві.

Свої враження переповідає на сторінці у Живому Журналі http://zyalt.livejournal.com/.

Блог Іллі має більше 60 тисяч підписників і перебуває на першому місці за соціальним капіталом.

"Сидячи в Москві, зовсім складно у всьому розібратися, - пише Варламов. - Читаєш одних, і здається, що завтра Янукович поїде в Тайгу збирати гриби, а українці поміняють гривні на євро і нарешті заживуть. Читаєш інших — нічого особливого не відбувається, а ситуацію нагнітають американські шпигуни, щоб посварити братні народи. Насправді в Києві дійсно щось відбувається. Події нагадують 2011-2012 роки в Росії, пам'ятаєте, коли всі тиждень жили на Чистих Прудах, щодня влаштовували ходу і всім здавалося, що вже завтра все зміниться на краще. Потім всіх розігнали і нічого не помінялося  але тоді про це ніхто не думав", - пише блогер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У листопаді в Україні майже припинилися продажі квартир

Варламов вказує на схожу атмосферу київських подій. Але в той же час вказує на зовсім інший масштаб: " Впадають у вічі зовсім інші відносини народу з владою. Наприклад, всі знають, що мають право мітингувати, і якщо поліція намагається людей цього права позбавити, то її б'ють. У нас як? Всі знають, що скоро прийде ОМОН і всіх розжене. У Києві знають, що якщо прийде "Беркут" і спробує когось розігнати, то отримає відсіч. Ніхто не боїться. У Москві такого я не пам'ятаю. Зовсім інше відчуття свободи. У цьому плані українці, звичайно, великі молодці. Прямо заздрю​, що у них таке можливо".

Іллі сподобалася кричалка "Хто не скаче — той москаль". "Я не скакав, я ж москаль", - жартує блогер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії вважають, що євромайдани в Україні - це спроба повалити Януковича та привести до влади опозицію

Наприкінці поста виставив фотографії центру Києва.

"Україні перед тим, як йти в Європу, я б порадив перестати паркуватися на тротуарах, їздити по тротуарах, завішувати будівлі рекламою, ставити всюди купу парканів і закопати підземні переходи. Яка Європа, якщо по Києву ходити неможливо? Ну, а потім можна і в Європу. Я, знову ж, як москаль з імперськими амбіціями, дуже хотів би, щоб Україні все вдалося. Буду замість Берліна і Лондона частіше літати до Києва. Це ж ближче і зручніше", - написав він.

Зараз ви читаєте новину «Московський блогер: "Яка Європа, якщо по Києву ходити неможливо?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути