середа, 11 травня 2011 15:45

Путін спромігся завести нову "Ладу" з п'ятого разу
10

Фото: Фото: Твіттер Іллі Варламова

Прем'єр-міністр Російської Федерації Володимир Путін, який прибув у середу в Тольятті для участі у з'їзді Союзу машинобудівників Росії, оглянув нову бюджетну модель "АвтоВАЗу" Lada Granta.

Автомобіль був представлений в комплектації "стандарт". На підприємстві вважають, що перші такі машини продаватимуть вже в кінці 2011 року.

Путін обійшов автомобіль ззаду і попросив відкрити багажник, який, як виявилося, заклинило. Проте через кілька секунд, завдяки спільним зусиллям двох чиновників він відкрився.

Після цього прем'єр сів на заднє сидіння і оцінив інтер'єр всередині автомобіля.

Вийшовши з салону, Путін дістав ключі та сів на місце водія. Однак включити двигун і відразу поїхати не вдалося. Річ у тім, що автомобіль забезпечений сучасною системою - електронної педаллю е-газу.

Як повідомляє блогер Ілля Варламов, Путін зміг завести новинку з п'ятого разу.

Потім російський прем'єр зробив пробне коло з експериментального треку довжиною 1,4 км.

На новій машині глава російського уряду поїхав на зустріч з робітниками "АвтоВАЗу".

Серійне виробництво автомобіля, створеного на базі вже відомої Lada Kalina, планується почати в жовтні поточного року. Автомобіль позиціонується як найбюджетніша машина в Європі. Бюджетності планується досягти за рахунок зниження кількості компонентів у комплектації автомобіля.

Передбачається, що в базовій комплектації Lada Granta коштуватиме 220 тис. руб. - 63 тис. грн. У топовій комплектації з двигуном Renault і автоматичною коробкою передач Nissan автомобіль коштуватиме 300 тис. руб. - 87 тис. грн.

Нагадаємо, минулого року Путін проїхався на гоночному боліді "Формули-1" команди Renault ("Рено") по спеціальній трасі в Ленінградській області.

Зараз ви читаєте новину «Путін спромігся завести нову "Ладу" з п'ятого разу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути