понеділок, 08 листопада 2010 13:00

Путін осідлав гоночний болід (ФОТО)
7

Прем'єр-міністр Російської Федерації Володимир Путін проїхався на гоночному боліді "Формули-1" команди Renault ("Рено") по спеціальній трасі в Ленінградській області. Для цього глава уряду убрався в комбінезон зі своїми ініціалами і шолом з гербом Росії і написом "Росія". Потім прем'єр сів у машину, зазначивши при цьому, що в нього "в старому" Запорожці "і то було більше місця".

Путін тестував болід протягом декількох годин. Йому вдалося досягти максимальної швидкості в 240 км/год. За словами прем'єра, для першого разу йому вдалося досягти "непоганого результату". Відзначимо, що Володимир Путін їздив по трасі на боліді такого ж жовтого кольору, як і Lada Kalina, на якій влітку він здійснив автопробіг по трасі Чита - Хабаровськ.

В кінці серпня Путін відправився в подорож на автомобілі Lada Kalina по федеральній трасі "Амур". Він не тільки проінспектував нову автодорогу, але і перевірив, наскільки надійною є продукція автоваза. На вітчизняному автомобілі він проїхав понад 2,6 тис. кілометрів. Прем'єр заявив, що Lada Kalina йому сподобалася "без перебільшення".

У жовтні Путін підписав контракт з головним промоутером перегонів "Формули-1" Берні Екклстоуном про проведення гран-прі на території Олімпійського парку в Сочі в 2014 році. Згідно цього документу, Краснодарський край офіційно отримує права на проведення гонок з 2014 по 2020 рік з можливістю продовження контракту ще на п'ять років. Передбачається, що траса, яка відповідає вимогам міжнародної федерації автомобільного спорту для проведення змагань найвищого рівня, буде побудована в Імеретинській долині.

Очікується, що проектна вартість автотраси складе 200 мільйонів доларів. За непідтвердженими даними, договір про проведення гонок "Формули-1" в Краснодарському краї обійдеться Росії в 40 мільйонів доларів, а вартість контракту буде зростати на 10% щорічно.

Нагадаємо, Путін взяв участь в експедиції в Республіці Тива, аби перевірити проживання сніжного барса.

РБК/ Фото: Reuters

Зараз ви читаєте новину «Путін осідлав гоночний болід (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути