субота, 15 грудня 2012 18:36

Під час акції опозиції у Москві пов'язали 34 людини: серед них - Собчак і Удальцов
12

Фото: Фото: Reuters

У Москві на Луб'янці поліцейські затримали близько 20 активістів, учасників неузгодженої акції опозиції. За іншим даними, всього на Луб'янці затримано 34 людини.

Серед затриманих, зокрема, виявився журналіст "The New Times" (ім'я невідомо). Також затриманий кореспондент радіостанції "Срібний дощ". За його словами, поліція застосувала до нього силу. Як повідомив в твіттері фотограф Ілля Варламов, одного із затриманих вдалося відбити.

"Всі радіють", - пише він.

Раніше були затримані члени Координаційної ради опозиції Сергій Удальцов, Ксенія Собчак, Ілля Яшин, Олексій Навальний і Олексій Гаскаров.

Тим часом прес-служба ГУ МВС у Москві опублікувала фотографію неузгодженою акції на Луб'янській площі, зроблену з вертольота. Знімок зроблений о 16.00 за місцевим часом. Раніше поліція обіцяла представити журналістам і громадськості фотографії висотної зйомки "щоб уникнути спорів про чисельність" акції.

Максимальну кількість присутніх на площі МВС оцінило в 700 чоловік, причому більше 300 з них - журналісти і блогери.

За даними поліції, до 16:30 на Луб'янці залишилися близько 300 людей. Лідер "Лівого фронту" Сергій Удальцов під час акції заявив, що на Луб'янку прийшли 5 тисяч людей.

Прихильники опозиції раніше 15 грудня також зібралися на площі Революції. Після численних попереджень поліції про неприпустимість проведення масової акції вони стали розходитися.

Зараз ви читаєте новину «Під час акції опозиції у Москві пов'язали 34 людини: серед них - Собчак і Удальцов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути