вівторок, 22 січня 2013 20:22

"Україна єдина і неподільна від Ла-Маншу до Ла-Маншу" - у Черкасах відзначили День соборності
20

Фото: Фото: Захар Колісніченко

Сьогодні в Черкасах близько 500 осіб утворили собою символічний живий ланцюг єднання до Дня соборності України.

О 14.45 біля Соборної площі близько сотні людей. Стоять намети ВО "Батьківщина" та ВО "Свобода". Площа обгороджена сигнальною стрічкою. Там розбирають ялинку. Підходять все більше і більше людей. Переважно молодь та люди пенсійного віку. Майорять прапори "Батьківщини", "УДАРу", "Фронту змін", "Свободи" та молодіжних патріотичних організацій.

"Живий ланцюг символізує собою об'єднання суспільства. Лівий і правий береги Дніпра колись об'єднались в одну державу. Сьогодні не політичний захід. Мета його, щоб кожен громадянин прокинувся і усвідомив, що він є повноцінним громадянином нашої держави. І він може впливати на політику в державі та зміни в суспільстві", - каже голова обласної організації ВО "Батьківщина" Анатолій Бондаренко.

О 14.56 виконуючий обов'язки голови Черкаської обласної організації ВО "Свобода" 26-річний Юрій Ботнар з гучномовцем в руках формує живий ланцюг єднання. Люди, тримаючись за руки, стають в шеренгу по периметру Соборної площі.

"Україна єдина і неподільна. Як кажуть: від Ла-маншу і до Ла-маншу. Ми сьогодні показуємо, що Україна єдина! Українці можуть об'єднатися!", - говорить Юрій у гучномовець.

Живий ланцюг тим часом розтягується більше, ніж на 300 метрів. Час від часу чути перегук: "Слава Україні – героям слава!" та "Слава нації – смерть ворогам!". Кілька хвилин люди стоять тримаючись за руки. Опісля частина збирається ближче до промовців.

Анатолій Бондаренко зачитує лист від Юлії Тимошенко з історичним екскурсом свята Соборності та політичними закликами.

"Головним завданням на наступний рік є створення стійкої добре сконсолідованої коаліції. Задля перемоги на президентських виборах 2015 року опозиційного кандидата наші фракції в парламенті мають не декларативно, а реально працювати, як годинник. Стосунки між опозиційними силами мають стати прикладом для єдності всіх громадян України. Ідеальний варіант продовження об'єднавчих процесів - створення єдиної опозиційної партії. Каток Партії регіонів може зупинити лише потужна опозиційна сила", - читає Анатолій Васильович.

Невизнаний переможець парламентських виборів на 194 окрузі Микола Булатецький теж привітав черкасців зі святом і закликав протестувати проти діючої влади.

"Потрібно готуватися до активних дій і потрібно визволити Юлію Тимошенко!", - каже Булатецький у гучномовець. У цей час люди з прапорами "УДАРу" покидають захід.

Молодь чекає, поки виступлять усі промовці, аби символічно зібрати пазл-мапу України з шматків картону забарвлених у синій та жовтий кольори. Коли карта готова по ній пробігає, залишаючи сліди, бродячий пес.

"Цей собака засланець від "синіх"! Дивіться, Західну Україну потоптав!", - жартує Ботнар.

Зараз ви читаєте новину «"Україна єдина і неподільна від Ла-Маншу до Ла-Маншу" - у Черкасах відзначили День соборності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути