середа, 14 травня 2008 20:58

У Варшаві еколог застрелив лося: розслідування вбивства контролює міністр юстиції

Представник варшавської організації з охорони природи "Міські ліси" застрелив лося, який вийшов з лісу в районі Урсус. Подія отримала величезний резонанс і викликала обурення громадськості.

Розслідування у справі про вбивство лося має намір узяти під контроль міністр юстиції Польщі Збігнев Чвенкальський.

"Це шок. Прокуратура з"ясує, чому в центрі міста стріляли по тварині, яка не являла собою небезпеки", - сказав Чвенкальський.

Відразу після вбивства лося, яке сталося у вівторок, 13 травня, на інформаційному порталі телеканалу TVN24 з"явилася новина і відеоролик про це. Користувачі порталу залишили понад тисячу обурених коментарів на адресу міських служб.

За словами польського міністра юстиції, винуватцеві злочину "можуть бути пред"явлені звинувачення як в рамках закону про полювання, так і в рамках кримінального права".

"Потрібно з"ясувати, чому в центрі міста стріляли з вогнепальної зброї", - сказав він.

За інформацією польських ЗМІ, міністр внутрішніх справ Польщі Гжегож Схетина також пообіцяв, що "ця справа буде розслідувана".

Тим не менш, польські екологи вступаються не за лося, а за свого колегу.

"Представник організації, який стріляв в лося, робив це на підставі дозволу ветеринара... а опублікований відеоматеріал не є об"єктивним", - повідомив у свою чергу директор "Міських лісів" Кароль Подгурський.

В той же час, польські ЗМІ не повідомляють, чому представник "Міських лісів" вирішив застрелити тварину.

Відзначимо, що українські екологи вважають, що лосі приходять до міста у пошуках смачної їжі. Так, влітку минулого року один з таких мандрівників забрів на територію заводу "Динамо".

На питання, як лось опинився на підприємстві, працівники "Динамо" відповіли просто - "Пройшов через прохідну заводу! Іншого ходу немає...", повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Варшаві еколог застрелив лося: розслідування вбивства контролює міністр юстиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути