Ексклюзиви
четвер, 27 вересня 2007 20:27

У Тбілісі затриманий екс-міністр оборони Грузії

У столиці Грузії затриманий колишній міністр оборони Грузії Іраклій Окруашвілі. Окруашвілі увечері в четвер затриманий в офісі очолюваною їм політичній партії "Рух за єдину Грузію".

Окруашвілі був затриманий, в той час, коли знімальна група телекомпанії записувала з ним інтерв"ю. Телекомпанія стверджувала, що її операторові вдалося зняли затримання, але у знімальної групи відібрали камеру.

Генпрокуратура Грузії в найближчі години, як очікується, зробить заяву з приводу арешту Іраклія Окруашвілі. Колишньому міністрові оборони може бути пред"явлене звинувачення в зраді Батьківщині. Зокрема, в розголошуванні державних таємниць, пов"язаних з конфліктними регіонами Грузії.

На цьому тижні колишній міністр оборони Грузії Іраклій Окруашвілі виступив з поряд звинувачень в адресу в адресу президента Грузії Михайла Саакашвілі, що дістали великий суспільний резонанс. Окруашвілі, у минулому найближчий соратник Саакашвілі, звинуватив його адміністрацію в "фашистських тенденціях", замовленнях вбивств і антидержавницьких діях.

Він, зокрема, заявив у вівторок увечері в ефірі телекомпанії "Імеді", що в Тбілісі був розроблений план проведення спецоперації захоплення Цхинвалі, а президент Грузії давав накази "фізично ліквідувати" бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі і "покарати" опозиційного депутата Валерія Гелашвілі.

Крім того, Окруашвілі заявив, що екс-прем"єр Грузії Зураб Жванія помер не в тій квартирі, де знайшли його тіло. Також, за даними екс-міністра, президент Саакашвілі і його сім"я мають статок, що оцінюється в декілька мільярдів доларів, повідомляє "Новости-Грузия".

Зараз ви читаєте новину «У Тбілісі затриманий екс-міністр оборони Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути