четвер, 02 грудня 2010 11:38

У Словенії чорти лякали дітей (ФОТО)
5

Фото: Фото: Reuters

У перший день зими в невеликому туристичному селищі Словенії Подкорені пройшла хода на честь Дня Святого Миколая. Дорогою учасники ходи, вбрані в янголів і чортів, роздавали дітям фрукти і різні солодощі. Згідно з тутешніми традиціям, янголи роздають подарунки хорошим дітям, а чорти лякають тих, хто вередує. Група акторів з Італії, Австрії та Словенії виступає в Подкорені другий рік поспіль.

Зазначимо, в наші дні традиція широкого святкування Дня Святого Миколая як "Великого Дарувальника" зберігається у низці країн Західної Європи.

День святого Миколая - це перш за все свято для дітей.

Православні відзначають цей день 19 грудня, католики - 6 грудня. Напередодні свята в дитячі черевички, виставлені біля порогу, або шкарпетки, повішені біля каміну, з незапам'ятних часів кладуть подарунки. Вважається, що подарунки отримують тільки слухняні діти, а неслухняні отримують різки або каміння.

У низці країн світу прийнято, щоб до малюків Святий Миколай приходив зі своєю свитою. Його супроводжують двоє янголів і двоє чортів. Перші повинні повідомляти своєму покровителю про хороших дітей, другі ж нашіптують Миколаю про всі провинності винуватців святкування.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Словенії чорти лякали дітей (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути