Ексклюзиви
неділя, 29 листопада 2009 14:43

У слідства є підозрюваний у теракті на "Невському експресі"

У слідства є підозрюваний у теракті на "Невському експресі"
За версією слідства, теракт на маршруті "Невського експресу" міг бути організований колишнім російським військовослужбовцем Павлом Косолаповим, який перейшов на бік кавказьких бойовиків. Косолапов досі перебуває в розшуку у справі про підрив "Невського експресу" в 2007 р., новгородський суд займається справами його спільників.

Як вважається, Косолапов був близьким помічників Шаміля Басаєва і причетний до багатьох терористичних актів з використанням вибухових пристроїв.

Увечері 27 листопада на 284-му км. Жовтневої залізниці з рейок зійшли два останні вагони пасажирського потягу N166 "Невський експрес", який прямував з Москви до Санкт-Петербурга. Причина аварії - підрив невстановленого вибухового пристрою. Його потужність склала близько 7 кг в тротиловому еквіваленті.

За різними даними, жертвами злочину стали від 26 до 30 осіб, ще 96 одержали поранення. Доля 18 чоловік невідома.

Глава Міністерства охорони здоров"я та соціального розвитку РФ Тетяна Голікова розповіла, що серед потерпілих виявилися шість іноземців - один італієць, один бельгієць, один азербайджанець, один білорус і два українці.

Катастрофа "Невського експресу" кваліфікована як теракт. Кримінальну справу порушено за статтями 205 ("тероризм") і 222 ("незаконний обіг зброї) КК РФ. Для розслідування створено спеціальну комісію, до якої ввійшли співробітники СКП, МВС, ФСБ. Голова МВС Рашид Нургалієв повідомив, що є коло підозрюваних, складаються фотороботи злочинців, передає РБК з посиланням на телеканал "Вести".

Зараз ви читаєте новину «У слідства є підозрюваний у теракті на "Невському експресі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути