субота, 28 листопада 2009 20:27

7 кг тротилу стали причиною вибуху пасажирського експресу в Росії

7 кг тротилу стали причиною вибуху пасажирського експресу в Росії

Причиною аварії "Невського експреса" став вибух саморобного вибухового пристрою потужністю 7 кілограмів в тротиловому еквіваленті, повідомив в суботу директор ФСБ Олександр Бортніков на нараді у президента РФ Дмитра Медведєва.

"Організована оперативна група з числа співробітників ФСБ, Слідчого комітету, МВС, прокуратури, - сказав Бортніков. - Оцінки експертів-криміналістів, за попередніми даними, говорять про те, що стався підрив СВП потужністю 7 кілограмів в тротиловому еквіваленті".

"На сьогоднішній момент відпрацьовуються декілька версій. Порушено кримінальну справу за версією статті 205 (тероризм) і статті 222 (незаконний обіг зброї)", - повідомив глава ФСБ.

"Дано доручення силовим відомствам - МВС і ФСБ - супроводити порушення відповідної кримінальної справи і оперативно-слідчих заходів", - додав Бортніков.

Між тим, з"явилися повідомлення про те, що на місці аварії потягу "Невський експрес", що зійшов з рейок в результаті теракту увечері 27 листопада, може знаходитися ще один вибуховий пристрій. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс" з посиланням на джерело в правоохоронних органах. Звідки оперативники дізналися про другу бомбу, не уточнюється. Офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Вибух на шляху проходження "Невського експресу" стався близько 20:34 (за київським часом) в п"ятницю, 27 листопада, за 25 кілометрів від станції Бологоє. Вибуховий пристрій потужністю близько 7 кілограмів в тротиловому еквіваленті спрацював, коли склад йшов на швидкості близько 200 кілометрів на годину.

В результаті вибуху було пошкоджено залізничне полотно, три хвостові вагони складу зійшли з рейок. Жертвами аварії стали від 26 до 40 осіб, зниклими безвісти вважаються 18 пасажирів. Поранення різного ступеня тяжкості отримали близько 90 людей, більше половини з яких госпіталізована.

За фактом теракту порушено кримінальну справу за статтями "тероризм" і "незаконний обіг зброї та вибухових речовин". Розслідування справи узяв під контроль Юрій Чайка.

За матеріалами РИА "Новости", Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «7 кг тротилу стали причиною вибуху пасажирського експресу в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути