субота, 29 грудня 2007 18:19

У Сербії суд вперше дав реальний термін за знущання над тваринами

Житель розташованого в 80 кілометрах на південь від Белграда села Латковичі Міолюб Савіч першим в Сербії засуджений до реального терміну тюремного ув"язнення за знущання над тваринами, повідомили в суботу представники окружного суду міста Вальево.

За їх словами, судова колегія за ініціативою захисників тварин змінила раніше ухвалений вирок про умовне покарання 60-річного Савіча і засудила його до 3-місячного тюремного ув"язнення.

У листопаді минулого року Савіч застрелив з мисливської рушниці собаку своєї сусідки. Тварина нібито заважала йому постійним гавкотом і неспокійною поведінкою. Мертвого собаку Савіч прив"язав до бампера свого автомобіля і провіз по довколишніх селах.

Ініціатором зміни вироку стала сербська організація з захисту тварин "Орка". За словами її керівника Елвіра Буразеровіча, новий вирок Савічу являє собою "значний крок в процесі правового захисту тварин в Сербії". Він відзначив, що переважна більшість громадян країни не знають про кримінальне покарання за знущання з тваринами.

За діючим законом, максимальне покарання за знущання над тваринами в Сербії складає шість місяців ув"язнення, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Сербії суд вперше дав реальний термін за знущання над тваринами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути