понеділок, 11 лютого 2008 19:37

У Саудівській Аравії заборонили продаж троянд

Поліція нравів Саудівської Аравії заборонила напередодні дня Святого Валентина торгівлю червоними трояндами і іншими товарами, які часто дарували закохані.

Комісія із заохочення чесноти і запобігання пороку - як офіційно називаються охоронці ісламського порядку в цій країні - веліла вилучити з продажу квіти і подарункову упаковку. Ціни на троянди на чорному ринку вже підскочили.

Власті вважають, що відзначати день Святого Валентина і інші немусульманські свята - це гріх.

День Святого Валентина, коли в багатьох країнах закохані дарували один одному подарунки, вважається додатковим приводом для позашлюбних відносин, що в Саудівській Аравії само по собі кримінал.

Деякі розмістили замовлення в квіткових магазинах за багато днів і навіть тижнів до свята в надії відвести від себе підозри.

"Іноді ми доставляємо букети посеред ночі або рано вранці, аби не потрапляти під підозру", - відкрив таємницю один квіткар.

Інші закохані влаштовують побачення в ліберальніших сусідніх країнах: Бахрейні або Об"єднаних Арабських Еміратах.

У Саудівській Аравії влада з релігійних міркувань прагне не допускати зустрічей між жінками і чоловіками, не зв"язаними узами шлюбу.

Для того, щоб вийти заміж, працювати, їздити або здобувати освіту, жінці потрібний дозвіл чоловіка - отця, опікуна або чоловіка, повідомляє Російська служба Б-б-си.

Зараз ви читаєте новину «У Саудівській Аравії заборонили продаж троянд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути