четвер, 08 квітня 2010 13:30

У Пакистані таліби підірвали дві школи

У Пакистані таліби підірвали дві школи

Діючі в Пакистані екстремісти-таліби підірвали сьогодні вранці споруди двох шкіл у місті Пешавар на північному заході країни. Як повідомили в місцевій поліції, жертв вдалося уникнути, оскільки бойовики заздалегідь попередили адміністрацію цих навчальних закладів про свої наміри.

Пакистанські екстремісти-таліби часто підривають будівлі світських освітніх установ, що перебувають у погано захищених від їхніх нападів сільських північно-західних районах країни.

Ці теракти є частиною кампанії бойовиків з залякування місцевого населення. Крім того, терористи роблять цілеспрямовані зусилля по витісненню світської освіти із сільських районів північного заходу Пакистану.

Кілька днів тому група талібів вчинила напад на один з центральних районів міста, де розташовані будівля консульства США, а також об"єкти місцевих спецслужб. Терористи-смертники привели в дію шість вибухових пристроїв. За попередніми даними, загинули чотири людини, більше 10 отримали поранення.

А наприкінці лютого таліби обстріляли житлові квартали Пешавара. Загинули четверо мирних жителів. Очевидці заявляють, що внаслідок удару був зруйнований двоповерховий будинок, серед убитих - два 17-річних підлітки і чотирирічна дитина, щонайменше п"ятеро людей отримали поранення.

Незважаючи на те, що таліби рідко вдаються до ракетного обстрілу, в регіоні відзначена підвищена діяльність терористів. З жовтня 2009 року в Пакистані в терактах загинули більше 600 осіб. 1 січня 2010 під час вибуху впродовж волейбольного матчу в Пешаварі загинуло 100 чоловік.

Вести

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані таліби підірвали дві школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути