вівторок, 30 жовтня 2007 08:29

У Москві запобігли вибуху

Вибухотехніки ФСБ за допомогою спеціального робота зруйнували предмет, схожий на вибуховий пристрій, який був виявлений в понеділок увечері біля входу в спортклуб на заході Москви, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на джерело в правоохоронних органах столиці.

"Спеціальний робот-сапер зруйнував виявлений пристрій, який було закріплено на радіокерованій моделі автомобіля, струменем води під великим тиском. Після детального вивчення експерти прийшли до висновку, що це майстерно виготовлена імітація", - сказав він.

Оперативники вилучили записи відеокамер зовнішнього спостереження, розташованих на будівлі спортклубу, і зараз опитують співробітників закладу. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Раніше прибулий по виклику охорони клубу кінолог по реакції службового собаки встановив, що на моделі автомобіля закріплена вибухівка. Експерти на вигляд припустили, що "бомба" є чотирма тротиловими шашками з детонаторами. За словами джерела, радіокерована модель була споряджена мобільним телефоном, який можна використовувати для приведення вибухового пристрою в дію з відстані.

Співбесідник агентства також відзначив, що відразу після того, як охорона клубу виявила небезпечну знахідку, міліція і рятувальники повністю евакуювали людей із спортивного закладу.

"Ймовірно, невідомі управляли моделлю автомобіля з вибухівкою з найближчого провулка, залишаючись при цьому невидимими для охорони і камер відеоспостереження", - сказало джерело.

Зараз ви читаєте новину «У Москві запобігли вибуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути