Ексклюзиви
пʼятниця, 23 вересня 2011 13:30

У Львові смердять дріжджі, відходи з майонезу та "Світоч"

У Львові смердять дріжджі, відходи з майонезу та "Світоч"

Робоча комісія нарешті з'ясувала, що смердить у Львові кілька місяців. З червня в суху погоду ввечері та зранку містом поширюється неприємний запах. Він настільки бридкий, що викликає рвотні інстинкти. Поширюється він у різних районах міста - у центрі, на Городоцькій, Володимира Великого, Богдана Хмельницького.

"Уночі прокидаюсь від того, що смердить. Іду зачиняти вікно, - розповідає львів'янка Марта Мокрицька зі Стрийської. - Найгірше, що нема куди від цього смороду втекти. Надворі смердить, у приміщенні влітку вікно закриєш - теж задихаєшся, відкриєш - знов смердить. Ще гірше, коли міська маршрутка з відкритим люком в'їжджає в зону смороду. Немає чим дихати, людей багато, ще й машина захитує. Кілька разів я вискакувала на першій ліпшій зупинці, щоб не вирвати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через пожежу на торфовищах у Києві з'явився запах гару

Комісію для встановлення причини створили кілька тижнів тому. Подейкують, це сталося після того, як у кінці серпня до Львова приїхав Борис Колесніков, щоб оглянути стадіон до Євро. Кажуть, меру міста Андрію Садовому стало дуже соромно за неприємний запах у повітрі.

Комісія встановила, що причина неприємного запаху – стічні води в міській каналізації від підприємств міста. Акредитована лабораторія брала проби з відходів у різних підприємств. Перевищення забруднюючих речовин зафіксували в стічних водах "Компанії "Ензим", що виробляє "Львівські дріжджі", кондитерської фірми "Світоч" та "Львівського жиркомбінату", який випускає майонез та маргарин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питна вода смердить каналізацією

Ці відходи мають органічний характер, від чого в каналізаційних колекторах розвиваються  мікроорганізми. Вони й смердять. Запах поширюється в теплу суху погоду. Цим підприємствам міська рада відіслала погрожувального листа з приписом негайно  покращити свої очисні споруди, або ж буде йти мова про їх закриття.

"Ми є лідером дріжджової галузі в Україні, - заявляють у правлінні "Ензиму". - У нас впроваджено високотехнологічні очисні споруди стічних вод. Протягом 5-ти років "Ензим" інвестував у проект понад 25 мільйонів гривень. Промислові стоки підприємства проходять часткову очистку та транспортуються безпосередньо на міські очисні споруди герметичним колектором. Тобто наш завод ніяк не причетний до утворення будь-яких запахів у місті".

На підприємстві також скаржаться, що до робочої комісії не запросили представників заводу.

Зараз ви читаєте новину «У Львові смердять дріжджі, відходи з майонезу та "Світоч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути