четвер, 14 липня 2011 09:56

Дніпропетровську воду забруднили нафтою та відходами

На воді Дніпра в Дніпропетровську з'явилася величезна руда пляма, яка вкрила добру половину протоки між лівим берегом і Монастирським островом.

Пляму з боку набережної житлового масиву Сонячний помітили городяни і викликали МНС, екологічну інспекцію, комунальні служби і в СЕС, пише газета "Сегодня".

Першими на місце екологічного лиха прибули еменесники.

"При візуальному огляді виявилося, що цю речовину не принесло течією річки, а пляма утворилася при зливі чогось у річку. На глибині півтора метра від поверхні з боку Набережної з двох труб витікала рудувата маса. Вода в місці викидів вирувала. Незабаром на місце прибули комунальні служби міста, які й стали розбиратися, що це за труби, а ми залишили там свій наряд на всякий випадок", - пояснив начальник прес-служби облМНС Дмитро Вдовиченко.

Ситуація трохи прояснилась надвечір.

"Спочатку ми грішили на трубний завод Карла Лібкнехта, але потім виявилося, що до його колектору нелегально підключилося підприємство з виготовлення металовиробів (шурупи, гайки та ін.) За попередніми даними у воді можуть бути відходи метізової продукції. Однак точно це визначить лабораторія облуправління з охорони навколишнього середовища. Там же підрахують і збиток, нанесений природі, а він може скласти кілька мільйонів гривень. За фактом викиду ми вже звернулися до облпрокуратури, справою зацікавилася й природоохоронна прокуратура ", - розповів начальник управління охорони навколишнього середовища міськради Олег Семенко.

Результати експертизи будуть оприлюднені у п'ятницю. Однак, незалежні екологи кажуть, що нелегально скинуті відходи виробництва разом з дніпровською водою вип'ють жителі міст, що стоять нижче за течією Дніпра - Нікополь, Марганець та Запоріжжя.

"На плямі була масляниста плівка (характерна риса нафтопродуктів) і очисні споруди будуть безсилі!" - Повідомив еколог Володимир Гончаренко.

Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровську воду забруднили нафтою та відходами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути