четвер, 07 липня 2011 05:15

У столиці з кранів тече вода з мазутом

У столичному будинку на вул. Лермонтовській, 4 із кранів тече вода, що залишає на тілі та поверхнях маслянисті плями.

— Вроде нормальная вода, а потом ляп! И отмыться не можем, особенно когда голову моешь, — каже 61-річна Наталя Стадник із квартири №4. — У понеділок подзвонила в жек. Питаю — що робити? Сантехнік Валєра передав через диспетчера, що то не до них, а в "Київводоканал". Від них жінка приїхала, взяла проби. Я її кавою напоїла. Вона дивувалася, бо з таким до них ще не зверталися. Сказала: чекайте результатів.

Наталя Іванівна веде до ванної. Відсуває одяг, що сушиться. Показує плями жовтого кольору розміром із сірникову головку. Дно ванни втикане цяточками. Відкручує кран — вода тече прозора, чиста.

31-річна Олена Бондаренко, дочка Наталії Іванівни, каже, що вода з мазутом текла й торік.

— У мене родимок багато. Вилізла з душу, дивлюся — а їх ще більше. Я пальцем пошкрябала, за ними плями тягнуться. І запах специфічний, точно мазут. Перелякалася, коли на голову потрапило, — торкається маківки. — 15 разів перемивала. Все одно не вимилося.

За місяць після того вода стала нормальною. Взимку люди не скаржилися.

— А цього року знову почалося, й так інтенсивно. Відідрати від ванни ці плями неможливо. "Доместосом" багато разів чищу, тільки тоді відмивається.

Від мазуту постраждала 4-річна Марія, донька Олени, та пінчер Зетка. Перед тим, як умиватися, воду набирають у долоні, нюхають.

— Через дитину купуємо бутильовану воду, щоб їжу готувати. Тепер думаємо перед купанням у відра набирати й відстоювати, — додає Олена.

П'ятиповерхівці на вул. Лермонтовській майже 60 років. Гаряча вода не підведена, у всіх квартирах стоять газові колонки.

— Два тижні тому на спину ляпнуло, ледве відмив. На кухні воду через фільтр пропускаємо. Плями всюди, де є вода. На раковині, ванній, — каже Степан Микита, 31 рік, із квартири №10.

Мешканці другого під'їзду теж скаржаться на мазут.

— Думала, в мене з трубами щось не те, зняла душову насадку, промила. Бризкати жирною речовиною наче перестало, а це знову, — говорить жінка з 16-ї квартири.

У "Київводоканалі" кажуть: із водою в будинку все в порядку, перевіряли. Зауважень немає.

— Жіночка, яка проживає за цією адресою, зверталася до нас у вересні 2010 року, що йде мазут у неї з крана. Ви там були, бачили мазут? Там вода нормальна, — каже Вікторія Яковлєва, радник голови правління з інформаційної політики ВАТ "Київводоканал". — А зараз вона знову дзвонить, вимагає, щоб ми дали письмову відповідь. На такі скарги ми письмову відповідь не даємо. Водою з крана не займаємося, це жеки. Ми воду підводимо до будинку. Якби вода поступала з мазутом чи забрудненнями, то по всьому дому були би скарги. А представника "Київводоканалу" в понеділок там не було, немає інформації, що наші виїжджали.

Зараз ви читаєте новину «У столиці з кранів тече вода з мазутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути