четвер, 25 листопада 2010 17:50

Питна вода смердить гниллю

— Дома з-під крана воду пити неможливо. Спочатку не міг зрозуміти, звідки сморід, а потім принюхався та відчув, що це вода так смердить, — розповідає полтавець 32-річний Андрій Собянін. Живе в багатоповерхівці по вул. Героїв Сталінграда, 14, у мікрорайоні Сади-1. — Тхне гниллю.

У Полтаві 650 км труб водогону спрацьовані. Капітально їх не ремонтували давно.

— Потрібно очищувати воду з-під крана в домашніх умовах, — радить інженер-бактеріолог "Полтававодоканалу" Лариса Мокляк, 66 років. — Використовувати фільтри, пропускати через кілька шарів марлі або дати відстоятися.

"Полтававодоканал" щотижня проводить хімічні та бактеріологічні аналізи води. Замість очищення хлором використовують гіпохлорид натрію.

— Наша вода унікальна, без відхилень у вмісті солей чи мікроелементів. По всіх параметрах відповідає держстандарту, — пояснює фахівець. — Вона майже стерильна, без хімікатів, отруйних стоків та органіки, як в інших областях. Хлорування не потребує.

Кілька місяців тому з'явилася вода "Полтава Аква". Розливають її в 20-літрові бутилі, під музику Бетховена, Чайковського, Моцарта та Вівальді. Зі слів Олександра Мєлкозьорова з "Полтававодоканалу", така вода позитивно впливає на імунну систему людини.

У вільному продажу такої води немає, лише під замовлення — 25 грн за 20 л.

Зараз ви читаєте новину «Питна вода смердить гниллю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути