четвер, 28 квітня 2011 18:15

Радіоактивні відходи хотіли складати на околиці міста

Жителі Гадяча на громадських слуханнях не дозволили Українській буровій компанії будувати у райцентрі резервуари для зберігання нафтопродуктів.

— У резервуарах, де зберігаються нафтопродукти, утворюється осад, — розповідає місцевий житель, геолог за фахом 58-річний Микола Торяник. — Він радіоактивний. У підприємства немає договорів на утворення таких небезпечних відходів та їх захоронення.

Громадські слухання відбувалися двічі. Перші 4 квітня, другі — 12-го. На перших був присутній юрист компанії, на других гендиректор і технолог підприємства.

— Нам в області другого Чорнобиля не потрібно, — говорить Торяник. — Керівництво компанії до нас прислухалося. Погодили створення виробничої бази бурової компанії на околиці Гадяча, але без резервуарів. Вони будуть здійснювати видобуток нафти з коліс. Відразу вантажити у вагони та відправляти.

Українська бурова компанія будуватиме в Гадячі виробничі цехи, адмінбудівлі, складські приміщення. Планують створити 23 робочі місця. На роботу запрошуватимуть місцевих.

Фірма видобуває конденсат із 2004 року на землях Сарівської сільради. Торік Українська бурова компанія виділила на потреби села 37 тис. грн, до районного бюджету віддала  230 тис. грн.

Полтавщина дає 40% українського газу, 15% нафти. Здебільшого селяни проти бурових компаній. Кажуть, через них мають проблеми з екологією. Техніка буровиків руйнує дороги. У селах, де видобувають нафту, не можна пити воду з колодязів.

Зараз ви читаєте новину «Радіоактивні відходи хотіли складати на околиці міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути