Ексклюзиви
четвер, 30 вересня 2010 16:44

Питна вода смердить каналізацією

Близько 300 жителів мікрорайону Дранки у Миргороді змушені прати та купатися в смердючій воді. Вона псується через іржавий водогін.

— Кричуща ситуація із питною водою. По вулицях є водогін. Я теж до нього підключився. Заплатив за це 600 гривень. Раніше було хоч якось терпимо. А зараз із крана тече вонюча рідина, — розповідає Анатолій Савенко, 60 років, житель вул. Новопрорізної. — У нас сім"я невелика: я, дружина, з нами живе внучка. Кожні два дні купую 15 літрів води "Аква", щоби попити та зварити якусь страву. Воду економимо. Купатися, прати змушені у воді з-під крана. Не уявляю, як виживають великі сім"ї.

Тутешні переказують: "Миргородводоканал", коли робив водогін, пробив свердловину на глибину, меншу від запроектованої. Купили в колгоспі стару іржаву водонапірну вежу, пофарбували її та поставили в мікрорайоні. З часом це далося взнаки. Санепідемстанція нещодавно зробила аналіз води. Вміст заліза в ній перевищує норму вшестеро.

— Під час реконструкції вежі за кошти місцевої влади було використано стальну трубу, не оброблену від іржі. Тому залізо потрапляє у воду, — пояснює Юрій Маклак, 55 років, начальник водопровідно-каналізаційного господарства "Миргородводоканалу". — Цю проблему можна вирішити лише шляхом повторної реконструкції водонапірної вежі.

Зараз ви читаєте новину «Питна вода смердить каналізацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути