вівторок, 10 липня 2007 20:37

У Італії арештовані 60 мафіозі

Італійська поліція і карабінери заарештували на півдні країни 60 підозрюваних у членстві знаменитої калабрійськой мафії Ndrangheta ("Героїзм і доблесть"). Арешти пройшли в Калабрії, Кампанії і околицях Неаполя.

Заарештовані підозрюють в організації злочинного співтовариства, торгівлі наркотиками лихварстві, носінні і зберіганні зброї і вибухівки, а також в організації нелегальної імміграції.

Одночасно, за словами одного з генералів італійських карабінерів, проводиться арешт майна, загальна сума якого може скласти 50 мільйонів євро. В основному йдеться про малі сільськогосподарські і будівельні фірми.

Під підозру в зв"язках з мафією потрапив глава фракції партії Popolari UDEUR в регіональному парламенті Калабрії Франко ла Рупа. У його будинку і офісі пройшли обшуки. Партія Popolari UDEUR входить в лівоцентристську коаліцію Романо Проді, а її лідер Клементі Мастелла займає пост міністра юстиції.

Злочинний синдикат Ndrangheta, грецька назва якого переводиться як "героїзм і доблесть", діє в основному на півдні Італії. Її члени відомі своєю жорстокістю. Ndrangheta практикує часті викрадання людей, яких потім ховають в горах Калабрії, передає агентство AFP.

Зараз ви читаєте новину «У Італії арештовані 60 мафіозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути