четвер, 15 травня 2008 13:56

У Франції почався страйк викладачів і студентів

Викладачі і студенти вийшли в четвер на вулиці міст Франції, відповідаючи на заклик провідних профспілок країни. Вони протестують проти планів уряду скоротити більше 10 тисяч робочих місць у сфері освіти, передає ІТАР-ТАРС.

У Парижі помітно менше людей поспішають на роботу. Центральною подією тут стане демонстрація в 14:00 за місцевим часом, але вже зараз можна побачити молодих людей, що несуть в руках плакати з написами "Освіта - пріоритет для країни".

Як заявив в ефірі французького телебачення представник профцентра, "більшість викладачів виходять на вулиці за власною ініціативою. Державі слід прислухатися до закликів службовців державного сектора, адже вони складають більше половини населення Франції".

За даними профспілок, в сьогоднішніх акціях протесту братимуть участь близько 50% викладачів ліцеїв і коледжів і майже 70% викладачів шкіл, а також кожен другий учень, повідомляє Newsru.

Зараз ви читаєте новину «У Франції почався страйк викладачів і студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути