середа, 01 грудня 2010 13:32

Труну вбивці Джона Кеннеді збираються продати за $1000 (ФОТО)

Труну, в якій поховали ймовірного вбивцю президента США Джона Кеннеді, Лі Харві Освальда, виставили на аукціон, повідомляється на сайті аукціонного дому Nate D Sanders. Торги пройдуть в Лос-Анджелесі 16 грудня 2010 року. Стартова ставка на лот складе тисячу доларів.

Як розповіли в аукціонному домі Nate D Sanders, що узявся за організацію продажу труни Освальда, очікується, що до лоту буде виявлена велика цікавість з боку потенційних покупців. Ймовірно, основними претендентами на труну вбивці Кеннеді стануть представники музеїв американської історії.

Проста соснова труна Лі Харві Освальда була вирита із землі в 1981 році, коли дружина вбивці Кеннеді наполягла на ексгумації його тіла. Дружина Освальда Марина зажадала провести медичне обстеження, оскільки вважала, що замість її чоловіка в труну поклали російського агента - двійника вбивці. Проте аналіз показав, що тіло належало саме Освальду.

Після процедури ексгумації Лі Харві Освальда перепоховали в Техасі. Труна ж, в якій він був похоронений спочатку, виявилася непридатною для повторного поховання, оскільки дерево з часом зіпсувалося.

Лі Харві Освальд був єдиним офіційним підозрюваним у вбивстві Джона Кеннеді. Вважається, що саме він тричі вистрілив в президента 22 листопада 1963 року з шостого поверху книжкового складу в Далласі. Його заарештували і помістили під варту, а 24 листопада 1963 року він був убитий під час транспортування в іншу в'язницю.

За роки, що пройшли з моменту смерті Освальда, в США пройшли декілька аукціонів, на які виставлялися речі вбивці Кеннеді.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Труну вбивці Джона Кеннеді збираються продати за $1000 (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути