Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2008 11:00

Вбивство Кеннеді замовила мафія з Чикаго

 Окружний прокурор Далласа (штат Техас) Крейд Уоткінс вперше оприлюднив на прес-конференції у понеділок раніше невідомі документи, з яких виходить, що вбивство президента США Джона Кеннеді у Далласі  1963 року було здійснене за замовленням і на гроші мафії з Чикаго. Проте він не узяв на себе відповідальність стверджувати, що ці документи справжні.

"Все, що роблю, - це передаю інформацію, яку ми виявили", - сказав журналістам Уоткінс, за словами якого, документи були у 14 великих картонний коробках, що пролежали у сейфі місцевого відділення прокуратури 45 років. Крім документів у сейфі були знайдені інші речі, які мають відношення до розслідування вбивства Кеннеді, зокрема пістолетна кобура з витисненої шкіри і два бронзові кастети, що належали вбивці президента Лі Харві Освальду, додав він.

Уоткинс заявив при цьому, що не знає, чи є оригіналом документ, в якому йдеться про оплату мафією вбивства президента США.

"Я не говорив, що це правда, і я не говорив, що це неправда. Я сказав, що це було в теці в сейфі, який потрібно було оглянути і розкрити разом з усім іншим", - сказав він. "Все, що ми знаємо, - це те, що це викличе спори про те, існувала чи ні змова з метою убити президента", - додав він.

Посилання на причетність мафії міститься у двохсторінковій стенограмі розмови, що відбулася 4 жовтня 1963 року, - за півтора місяці до вбивства Кеннеді - в ресторані "Карусель-клаб" в Далласі між Лі Харві Освальдом, який буде названий потім вбивцею президента, і Джеком Рубі, який потім уб"є арештованого Освальда і помре потім під час відбування терміну за це вбивство.

"Ти сказав, що хлопці в Чикаго хочуть позбавитися від генерального прокурора?", - запитав у Рубі Освальд, маючи на увазі молодшого брата президента Кеннеді Роберта Кеннеді, що займав тоді пост генпрокурора.

"Так, але це не можна зробити без того, щоб у все не влізли федерали", - відповів Рубі, на що Освальд повідомив, що "є спосіб від нього (Роберта Кеннеді) позбавитися, не вбиваючи його".

"Це як?", - запитав Рубі. "Я можу застрелити його брата", - відповів Освальд. "Ти маєш ина увазі президента?", - перепитав Рубі. "Так, президента", - відповів Освальд, який потім отримав інструкції від Рубі про те, як йому потрібно буде діяти.

"Ти повинен бути абсолютно упевнений, що встигнеш втекти", - сказав Рубі, додавши, що "якщо позиція не буде правильною, то краще упустити шанс, чим ризикувати бути спійманим". "Якщо ти втечеш, вони звинуватять у цьому якогось божевільного, комуністів або навіть політику, але ніхто ніколи не повинен знати, звідки гроші для цієї роботи", - додав він.

У відповідь на це Освальд поцікавився: "Звідки гроші?" Піднявши праву руку перед собою і розсунувши пальці, Рубі відповідає: "Ти чув про "чорну руку", про "чорну руку смерті"?" "Мафія?", - перепитав Освальд. "Так, мафія", - відповів Рубі.

Експерти-історики сумніваються в достовірності цієї стенограми.

Куратор присвяченого загибелі Джона Кеннеді музею в Далласі Гері Мак вже виступив із заявою про те, що "записана" в Далласі 4 жовтня розмова між Освальдом і Рубі просто не міг мати місця, оскільки напевно встановлено, що того вечора Освальд був у себе удома в Ірвінг-сіті (штат Техас) з дружиною Мариною і не міг знаходитися в Далласі, повідомляє  "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Вбивство Кеннеді замовила мафія з Чикаго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути