Ексклюзиви
вівторок, 06 листопада 2012 05:45

"Свинячого" грипу не буде, але хворих буде більше - СЕС

"Свинячого" грипу не буде, але хворих буде більше -  СЕС
ФОТО: ia-prometei.org.ua

У СЕС зазначили, що зараз українські лікарні забезпечені всіма необхідними медикаментами і запевнив, що нестачі як у 2009 році не буде.

У цьому році на території України не буде повторення епідемії 2009-2010 років, коли панував "свинячий" грип, але разом з цим кількість хворих на грип перевищить торішні показники захворюваності.

Про це 5 листопада повідомив перший заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби Олександр Кравчук, пише LB.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епідемія

Представник СЕС прокоментував прогнози експертів щодо того, що Україна знову може захопити епідемія грипу, подібна за масштабами тієї, що фіксувалася у 2009-2010 роках.

"За великим рахунком ми маємо досвід Південної півкулі, де циркулювали ці штами. Якщо в тому ж 2009 році це все чітко простежувалося - всі процеси, які відбувалися в ньому, потім були в Північному. У цьому році, незважаючи на Південну півкулю, можна сказати, що кількість захворювання зросла, але не так кардинально як в 2009. Так вже в тому році в ці тижні почався пік захворюваності. Але якщо порівнювати з минулим роком - цього року буде трохи вище", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від застуди п'ють яблучний оцет

Кравчук зазначив, що зараз українські лікарні забезпечені всіма необхідними медикаментами і запевнив, що нестачі як у 2009 році не буде.

Зараз ви читаєте новину «"Свинячого" грипу не буде, але хворих буде більше - СЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути