понеділок, 26 грудня 2011 15:35
Микола Рябчук
Микола Рябчук
Микола Рябчук

Епідемія

Нещодавно головний санітарний лікар Росії Ґеннадій Онищенко застеріг співвітчизників від участі в мітинґах, бо, мовляв, в умовах дедалі суворішої зими надмірне скупчення людей сприяє епідемії грипу.

Таким чином, завдяки землячкові — з хахлів, ми тепер знаємо головну причину всіх наших недуг. А головне — знаємо, чому нас мєнти хапають на вулицях і пакують до автозаків. Аби ми, боронь Боже, чим-небудь на тих осоружних майданах не заразилися.

Ми ще почуємо про участь Юлії Тимошенко у прокопуванні тунелю від Бомбея до Лондона

Онищенко — не простий лікар, а політичний. Свого часу цей ескулап так перейнявся був здоров'ям росіян, що заборонив імпорт грузинських і молдавських вин, а заразом польського м'яса. Воно, звісно, європейським стандартам далеко до російських, от тільки всі ці заборони збігалися дивним чином із потребою Кремля натиснути на незговірливих сусідів. Ось і тепер, варто було таджикам арештувати російського льотчика-контрабандиста, як добродій Онищенко одразу згадав, що таджики, як мало хто інший, розносять по світу СНІД і туберкульоз. А тому їх треба особливо ретельно перевіряти.

Ми маємо безліч власних Онищенків. Тому ще не раз почуємо про наколоті апельсини, про йолку, якій загрожують мітинґувальники, та про зброю, яку опозиціонери скуповують для захоплення пошти чи бодай телеграфу. А можливо, і про участь Юлії Тимошенко в підпалі Рейхстаґу, убивстві Кірова та прокопуванні тунелю від Бомбея до Лондона.

Психоаналітики називають це проекцією власних комплексів, філологи — підміною дискурсів, політтехнологи — творенням віртуальних об'єктів. А в народі користуються простою приказкою: "Із хворої голови — на здорову".

Епідемія тим часом нам справді загрожує. На жаль — не грипу. За всіма ознаками, це більше скидається на чуму.

Зараз ви читаєте новину «Епідемія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути