Киянка Ніна Ємельянова, 62 роки, заощаджує на ліках проти грипу й застуди. Робить лимонад із яблучного оцту, коли хтось у сім'ї починає хворіти.
— За рік випиваємо до 5 літрів оцту. Додаю його в салати, ллю в закрутку. Тільки в онука починається кашель, змішую по столовій ложці оцту та меду. Доливаю теплої води, щоб було півсклянки, і даю йому випити. Хвороба минає швидко.
При ангіні до склянки додає столову ложку бурякового соку. Радить полоскати горло, аби вимити мікробів і знизити температуру.
— Це треба робити двічі на день. Обов'язково звечора, щоб інфекція не поширювалася з горла на весь організм.
Столичний фітотерапевт 57-річна Олена Світко радить своїм пацієнтам натиратися проти варикозу. Оцет наливають у долоню і змочують литки.
— Також добре знімає свербіж. Якщо літр оцту розвести у ванні води, можна купати дітей.
Оцтовий розчин дезінфікує, але може викликати печіння ранок чи порізів.
— Він містить багато калію, який потрібен серцю. Якщо випити перед їдою, у шлунку підвищиться кислотність, і їжа краще перетравиться. Протипоказань майже немає. Не варто пити лише тим, хто відчуває дискомфорт у шлунку після цього.
Коментарі