четвер, 05 листопада 2009 17:50

Кому вигідна епідемія грипу?

У дев"яти областях України й у Києві оголошено епідемічний стан. Люди хворіють на застуду, пневмонію, грип, у тому числі свинячий. Кому вигідна епідемія грипу?


Тарас Федюк, 55 років, поет:

— Усім, крім хворих. Політики пом"якшили свої проблеми і гріхи, пригасили скандали. Фармацевти добре нагріють руки на ажіотажі з ліками. Вигідно й аграріям. Я пройшовся по базару: ціни на цибулю і часник злетіли у чотири рази, люди не бояться Бога.

У всіх країнах намагаються давати реалістичну картину і не створювати паніки. У нас зробили навпаки. Якби щороку показували дані про смертність від звичайного грипу, ми б знали, що зараз вони не вищі.

Радий, що багато людей одягли маски. Я не зміг подолати свій комплекс.


Валентина Романюк, 57 років, пенсіонерка:

— Віктору Ющенку — щоби ввести надзвичайний стан, скасувати вибори й залишитися президентом. Опосередкована вигода є і Вікторові Януковичу, бо чим гірше в країні, тим для нього краще. От моя знайома живе у Чорткові Тернопільської області. Там над звалищем у вересні розпилювали щось із літаків. Потім підпалили. Після того четверо людей померли від атипової пневмонії, але про це ніхто не повідомляв.

Грип завжди забирає слабких, хронічно хворих, старих і малих

Юрій Щербак, 74 роки, колишній посол України в США, Канаді та Ізраїлі:

— Нинішня епідемія в Україні диктується ходом всесвітньої пандемії. Такі процеси неможливо контролювати. А те, що здійснявся політичний галас, — інша річ. За радянських часів ніхто не знав, скільки людей помирало під час епідемій, але медики були мобілізовані набагато краще, ніж зараз. Вони займалися своєю справою, і ніхто не кричав, що Комуністична партія задушила вірус.

Я працював лікарем під час двох пандемій грипу. Були смертельні випадки, але паніки ніхто не піднімав. Грип завжди забирає слабких, хронічно хворих, старих і малих. Он у США у 48 штатах захворіло кілька мільйонів людей, півтори тисячі померли. Але до того 26 мільйонів людей вакцинували. А в нас преса вела кампанії проти вакцинації.

Зараз ви читаєте новину «Кому вигідна епідемія грипу?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути