понеділок, 15 жовтня 2012 05:15

Імунітет зміцнюють обливанням і сном

Автор: фото з сайта www.samsay.ru
  У жовтні лікарі радять загартовуватися контрастним душем, обливанням ніг. Через перепади температури організм зазнає стресу і виробляє імунні клітини
У жовтні лікарі радять загартовуватися контрастним душем, обливанням ніг. Через перепади температури організм зазнає стресу і виробляє імунні клітини

Столичний терапевт 32-річна Катерина Власенко радить починати профілактику застудних недуг у вересні-жовтні. Так імунітет зміцниться за місяць до початку епідемії грипу.

— Не можна починати дієт для схуднення. Бо коли організм втрачає відкладення, насамперед страждає імунна система. Тіло худне, перелаштовується. Через це бракує сил на захист від вірусів. Найшкідливіші в цей час знежирені дієти.

Радить зменшити кількість походів у спортзал. Під час інтенсивного фізичного навантаження організм виснажується.

— У професійних спортсменів інколи навіть зникають деякі групи імуноглобулінів. Це тіла в крові, що борються з вірусами та бактеріями. Не зашкодять танці, йога, пілатес.

У жовтні починають загартування. Приймають контрастний душ чи роблять обливання ніг. Перепади температури води викликають в організмі міні-стрес. Завдяки цьому активніше виробляються імунні клітини.

— Візьміть за звичку пити чай із медом, лимоном. Запаси вітаміну С не зашкодять. Добре починати ранок зеленим чаєм. У ньому багато імуностимулюючих речовин. Увечері, коли вже не йдете на роботу, варто з'їсти зубець часнику чи шматок цибулі.

Стан імунітету залежить від висипання. За місяць варто увійти в режим відпочинку 7-8 годин на добу.

— Хто спить менше, має втричі вищий ризик застудитися. Це підтвердили дослідження одного з американських медичних університетів. Німці у своєму Інституті гігієни підрахували, що люди, які миють руки п'ять разів протягом робочого дня, удвічі рідше хворіють на застуди.

Найнадійніший спосіб захиститися від грипу — щеплення. Вакцина захищає, якщо введена не пізніше двох тижнів до початку епідемічного сезону.

На ослаблення вказують синці під очима

Стан свого імунітету можна перевірити самому. Досить проаналізувати стан шкіри, волосся. При зниженому волосся тьмяніє, випадає. Нігті стають нерівні й тонкі, ламаються. Про знижений імунітет свідчать часті алергічні та грибкові захворювання.

— Набряки під очима, синці — це серйозні ознаки ослаблення організму, — каже Катерина Власенко.

Людям зі слабким імунітетом важко прокидатись, вони скаржаться на швидку втомлюваність, сонливість. Часто болить голова.

 

Зараз ви читаєте новину «Імунітет зміцнюють обливанням і сном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути