неділя, 13 червня 2010 11:03

Суд скасував комендантську годину у Чернігові

Суд скасував комендантську годину у Чернігові

Деснянський районний суд Чернігова визнав комендантську годину у місті незаконною. Таке рішення прийняв 10 червня. Справу в суді представляв адвокат від Української Гельсінської спілки з прав людини.

"Чернігівська обласна рада порушила конституційні права громадян на свободу пересування. Обмеження свободи пересування може встановлювати лише закон, а не рішення ради. Рада перевищила свої повноваження. Батьки самі звернулися до нас, але вони не хотіли розголошувати. Тому позов до суду подали від правових організацій, - зауважила прес-секретар Гельсінської спілки з прав людини Марина Говорухіна. - Я думаю, слідом за Черніговом комендантську годину почнуть відміняти в інших містах".

Комендантська година в Чернігові діяла з 24 грудня минулого року. Дітям до 14 років після 22 години заборонялося з'являтися без супроводу батьків у закладах громадського харчування, комп'ютерних клубах, на вулицях. Дітям до 16 років - після 23 години.

Комендантська година досі діє у Вінниці, Житомирі, Тернополі, Сімферополі, Одесі, Чернівцях, Кременчуці, Херсоні, Хмельницькому.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Суд скасував комендантську годину у Чернігові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути