Ексклюзиви
понеділок, 01 лютого 2010 18:53

У Вінниці запровадили комендантську годину

У Вінниці запровадили комендантську годину

У Вінниці з 22-ї години для неповнолітніх запроваджено комендантську годину.

Про це повідомили в Управлінні у справах ЗМІ та зв`язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Відповідне рішення було прийнято виконкомом міськради.

Обґрунтовуючи необхідність запровадження комендантської години, у міськраді звернули увагу, що торік у Вінниці підлітки скоїли майже 150 злочинів і половина з них відносяться до категорії тяжких.

Представники правоохоронних органів констатують той факт, що злочинів, які скоюють саме неповнолітні, побільшало, йдеться у повідомленні міськради. Найчастіше підлітки крадуть гроші, майно та транспортні засоби, грабують, беруть участь в розбійних нападах, займаються шахрайством, наносять важкі тілесні ушкодження. Всього у скоєнні злочинів брали участь більше сотні підлітків.

Аби у подальшому ця ситуація не погіршувалась та з метою профілактики підліткової злочинності, керівництво Вінницького міського управління ГУМВС України у Вінницькій області запропонувало обмежити перебування підлітків на вулицях міста шляхом оголошення у Вінниці з 22:00 комендантської години, поінформували в міськраді.

Це питання стало предметом дискусії під час кількох нарад під головуванням міського голови Володимира Гройсмана.

Врешті виконком міськради за погодженням з дитячими омбудсменами прийняв рішення про заборону перебування неповнолітніх у нічних та інтерактивних клубах, закладах дозвілля та громадського харчування без супроводу батьків після 22:00.

Вже з лютого правоохоронці активізують свою роботу з контролю за перебуванням неповнолітніх у розважальних закладах у заборонений час. Протягом кількох тижнів вони будуть направляти порушників у відділення міліції і сповіщатимуть про затримання їхніх батьків. Далі на батьків, які відпускають дітей у клуби та розважальні заклади після десятої вечора, чекатимуть штрафи у розмірі від 1 до 4 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Складатимуть відповідні адмінпротоколи і на керівників розважальних закладів, де будуть знаходитись на момент затримання неповнолітні. Якщо тричі в одному закладі буде зафіксовано порушення, пов`язане із невиконанням рішення виконкому, буде розглядатись питання про його закриття.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці запровадили комендантську годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути