пʼятниця, 18 травня 2018 18:55

Суд не зміг розглянути справу екс-беркутівця Шаповалова: сьогодні стікає термін запобіжного заходу

Суд не зміг розглянути справу екс-беркутівця Шаповалова: сьогодні стікає термін запобіжного заходу
Через стан здоров'я екс-командира харьківського "Беркута" Шаповалова суд не зміг розглянути його справу. Фото: Yourlawyer

У Києві Подільський райсуд не зміг розглянути справу колишнього командира харьківського "Беркута" Віктора Шаповалова через стан його здоров'я.

При цьому сьогодні, 18 травня, закінчується термін запобіжного заходу підсудного - тримання під вартою. Про це розповів прокурор Департаменту спецрозслідувань ГПУ Валерій Смирнов, передає "Укрінформ".

Шаповалову зробили операцію, через стан здоров'я він не зміг з'явитися до судової зали.

"Обвинуваченому зробили операцію. Сьогодні його перевели з реанімації у стаціонарну палату. Ми намагалися провести судове засідання через відеоконференцію з медичним закладом, але він відмовився брати участь. Суд не має права його примусити. Ми заперечували. А у нас, по суті, ініціювалася окрема процесуальна дія - вирішити питання щодо продовження або непродовження запобіжного заходу. У обвинуваченого сьогодні о 24:00 автоматично закінчується строк дії запобіжного заходу", - зазначив прокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захарченко вивів "беркутівців" із роти Садовника на парад у Москві

Смирнов також заявив, що сторона обвинувачення буде вирішувати питання про клопотання на рахунок продовження тримання під вартою, однак деякий час Шаповалов буде без запобіжного заходу. Адже розглянути клопотання можна буде лише після того, як обвинувачений зможе прибути до судової зали або погодиться на розгляд справи через відеоконференцію.

"Але, наскільки я почув, обвинувачений принципово заперечує проти участі шляхом відеоконференції", - підкреслив прокурор.

Смирнов зауважив, що сторона обвинувачення не має підозр про неправдивість хвороби обвинуваченого екс-командира "Беркута".

"У нас немає жодної інформації, що хвороба фейкова, він дійсно перебуває у тяжкому стані. Діагноз медичний я не маю право озвучувати", - сказав він.

Генпрокуратура України доставила обвинуваченого в розгоні Майдану чиновника до Печерського райсуду. Йому інкримінують виконання злочинного наказу, перевищення влади, незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, вчинення злочину групою осіб, умисне тяжке тілесне ушкодження та ін.

Зараз ви читаєте новину «Суд не зміг розглянути справу екс-беркутівця Шаповалова: сьогодні стікає термін запобіжного заходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути