Ексклюзиви
середа, 16 травня 2018 12:42

ГПУ затримала винного в розгоні Майдану - суд відпустив його додому

ГПУ затримала винного в розгоні Майдану  - суд відпустив його додому
Затриманого чиновника відправили на нічний домашній арешт. ФОТО: Главком

Генпрокуратура України доставила обвинуваченого в розгоні Майдану чиновника до Печерського райсуду, але там його відправили на домашній арешт. Про це повідомила прес-служба прокуратури.

З 2016 року заступник начальника відділу забезпечення масових заходів управління громадської безпеки ГУ МВС України в Києві перебував у розшуку. Він, виконуючи злочинний наказ, перевищив владу та службові повноваження та порушив норми закону, коли керував підрозділами "Беркуту" під час силового розгону Євромадану в ніч з 10 на 11 грудня 2013 року.

Також зловмиснику інкримінують виконання злочинного наказу, перевищення влади, незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, вчинення злочину групою осіб, умисне тяжке тілесне ушкодження, умисне вбивство малолітньої дитини або жінки, яка завідомо для винного перебувала у стані вагітності, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб, вчинених проти понад 150 потерпілих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя, який заборонив Майдан, чотири роки отримує зарплату

ГПУ затримала його 5 травня. У Печерському райсуді "слідчим суддею, незважаючи на раніше наданий дозвіл на затримання підозрюваного, перебування його тривалий час у розшуку та наявність інших ризиків, приймаючи до уваги тяжкість вчинених злочинів, на що вказували прокурори, винесено рішення про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту в період з 22:00 до 6:00".

У прокураторі зазначене рішення вже оскаржили.

15 травня очільник ГПУ Юрій Луценко підписав подання про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Сергія Дунаєва, який нібито вказував у декларації недостовірні дані.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ затримала винного в розгоні Майдану - суд відпустив його додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути