середа, 01 травня 2024 19:07

"Межигір'я" передають у державну власність

"Межигір'я" передають у державну власність
У "Межигір'ї" працює комісія. Фото: mezhyhiria.mepr.gov.ua

У "Межигір'я" почалась процедура передачі в управління державі активів, які арештували у рамках кримінального провадження у справах експрезидента Віктора Януковича.

Речниця держустанови "Парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Межигір'я" Ірина Головатенко сказала про це у коментарі "Інтерфакс-Україна"

"Міжвідомча комісія у складі представників спеціальної адміністрації парку-пам'ятки "Межигір'я" спільно з Агентством з розшуку та менеджменту активів за участю представників Фонду держмайна України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розпочала роботу з передачі заарештованого майна, яке рішенням суду передано в управління АРМА", - сказала вона.

У роботі комісії бере участь представник громадської організації "НПУ "Межигір'я", яка з 2014 року відповідала за збереження майна парку. Це дозволило розблокувати ситуацію, що виникла 29 квітня. Тоді невідомі особи не давали комісії доступу до роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націоналізація "Межигір'я": в уряді сказали про подальшу долю колишньої резиденції Януковича

До завершення роботи комісії для відвідувачів парк "Межигір'я" закриють. Комісія старається прискорити процес.

"Сьогодні було досягнуто домовленості про одночасну роботу кількох підкомісій, щоб максимально прискорити передачу майна і відкрити парк для відвідувачів. Наразі ведуться першочергові роботи з огляду об'єктів енергетики", - вказала Головатенко.

Про відкриття парку оголосять на сайті спеціальної адміністрації "Межигір'я".

У 2007 році Янукович, який очолював Кабінет міністрів, передав "Межигір'я" до статутного фонду держкомпанії "Надра України", яка віддала його фірмі "Медінвесттрейд" в нерівноцінний обмін на дві нежитлові будівлі у Києві. Згодом "Медінвесттрейд" продала резиденцію фірмі "Танталіт", яка володіла комплексом до втечі Януковича.

Після створення у 2023 році державної установи "Парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Межигір'я" уряд передав усі права на майно і земельні ділянки цій державній організації.

Віктор Янукович перебуває у розшуку. Після Революції гідності втік до Росії. 2015 року Верховна Рада позбавила його звання президента.

2019 року суд заочно визнав Януковича винним у державній зраді і пособництві у веденні агресивної війни. Януковича засудили до 13 років позбавлення волі. Тюремний строк почнуть відраховувати після арешту.

Зараз ви читаєте новину «"Межигір'я" передають у державну власність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути