Ексклюзиви
пʼятниця, 19 вересня 2008 10:33

США захотіли від Британії більше військ для Афганістану

Міністр оборони США Роберт Гейтс закликав Британію послідувати прикладу Сполучених Штатів і збільшити свій військовий контингент в Афганістані, пише TheTimes.

Президент США Джордж Буш 9 вересня заявив про скорочення американського контингенту в Іраку і одночасному збільшенні контингенту в Афганістані. За словами Роберта Гейтса, в цілому планується відправити до Афганістану близько 7 тисяч американських солдатів на допомогу тим 33 тисячам, що вже знаходиться там.

Гейтс відзначив, що не знає, чи прийняло вже міністерство оборони Британії остаточне вирішення про відправку додаткових військ до Афганістану. У британському оборонному відомстві заявили, що за винятком планової ротації і незначного (з 7800 до 8030 солдатів) збільшення контингенту відправка додаткових військ не обговорюється.

Проте неофіційно джерела TheTimes в міністерстві оборони Британії визнали, що США чинять тиск на своїх союзників, вимагаючи від них більше солдатів. Голова американського Об"єднаного комітету начальників штабів Майк Маллен на минулому тижні заявив комітету Конгресу з оборони: "Я не упевнений, що ми перемагаємо в Афганістані".

Зараз ви читаєте новину «США захотіли від Британії більше військ для Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути