вівторок, 27 березня 2007 11:26

США успішно випробували нову бомбу, яка знищує бункери глибоко під землею

США успішно випробували нову супербомбу під назвою "MOP", призначену для знищення з повітря залізобетонних бункерів. Зокрема, розташованих глибоко під землею ядерних об"єктів. Випробовування 13,6-тонної бомби, розробленої корпорацією Boeing, пройшли на полігоні White Sands Missile Range в Нью-Мексіко.

Ефективність цієї зброї відносно укріплених і глибоких підземних цілей дозволяє військовим створювати загрозу для найбільших військових об"єктів супротивника, особливо тих, які пов"язані зі зброєю масового знищення.

Супербомба була випробувана в підземному тунельному комплексі в пустелі. Програма з розробки MOP була розпочата в 2004 році, коли ВВС США уклали контракт на суму 30 млн. доларів з корпорацією Boeing.

MOP розроблений для скидання з великої висоти з американських бомбардувальників B-52 і B-2 на "укріплені і глибокі підземні цілі", такі як ядерні установки, які знаходяться поза досяжністю звичайних бомб. Наступним етапом випробувань буде бомбардування з B-52.

Супербомба є снарядом більше 6 метрів завдовжки. Боєголовка начинена 2,5 тоннами вибухових речовин, що в 10 разів перевищує потужність "бункерної" бомби BLU-109, яка стоїть на озброєнні. При цьому, на відміну від BLU-109, MOP - керований снаряд, який ведеться до мети за допомогою GPS, повідомляє Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «США успішно випробували нову бомбу, яка знищує бункери глибоко під землею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути