вівторок, 23 жовтня 2007 12:56

США не знає, куди пішли $1,2 млрд на іракську поліцію

Держдепартамент США не знає, куди пішли 1,2 мільярда доларів, виділені компанії DynCorp для навчання іракської поліції.

У доповіді відомства наголошується, що уряд не має ніякої точної інформації про виконання контрактних зобов"язань з боку DynCorp і про те, як були витрачені виділені кошти. У зв"язку з цим до з"ясування обставин справи діяльність компанії за контрактом припинена.

Звітність DynCorp "знаходиться в повному безладі" і в ній відсутня яка-небудь конкретна інформація. Чиновник відзначив, що компанія дійсно навчала іракських поліцейських і поставляла необхідне устаткування, проте підтвердити цільове витрачання коштів вона не може.

"Недолік контролю створив умови для розтрати і шахрайства", – відмічено в повідомленні Держдепу США. Питання чіткої реалізації контрактних зобов"язань з боку підрядчиків в ході іракської кампанії залишаються не до кінця вирішеними.

Американська влада покладає великі надії на іракські сили безпеки, що створюються після повалення режиму Саддама Хусейна. Вони мають стати запорукою нормалізації обстановки в країні і подальшого виведення контингенту міжнародних сил, повідомляє CNN з посиланням на представника головного інспектора із відновлення Іраку Гленна Фарбіша.

Зараз ви читаєте новину «США не знає, куди пішли $1,2 млрд на іракську поліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути