четвер, 16 квітня 2009 08:06

США може втратити один штат

США може втратити один штат
Беручи участь в акції протесту проти підвищення податків в місті Остін, губернатор Техасу Рік Перрі дав зрозуміти, що не виключає вихід Техасу зі складу США.

"У нас багато сценаріїв, - сказав він. - У нас велика країна, і у нас немає жодної причини розпускати наш союз. Але якщо Вашингтон продовжить втручатися у справи народу США, зрозуміло, який може бути підсумок всього цього. Техас - унікальне місце, досить незалежне за своїм духом".

Під час промови Пері з численного натовпу лунали заклики до виходу штату зі складу США.

Губернатор підтримав техаських законодавців, які підготували резолюцію на підтримку прав штатів, закріплених в десятій поправці до Конституції США. Губернатор закликав інші штати захищатися від невиправданого втручання Вашингтона.

У Вашингтоні твориться "фінансовий безлад"

"Я вважаю, що наш федеральний уряд став деспотичним. Деспотизм виявляється в розмірах урядового апарату, його вторгненні в житті громадян та втручанні в справи нашого штату", - сказав Пері. Він також заявив, що у Техасу є економічна потужність, тоді як у Вашингтоні твориться "фінансовий безлад". "Мільйони техасців втомилися від того, що Вашингтон, округ Колумбія, намагається вчити нас, як управляти Техасом", - сказав губернатор.

Останнім часом Пері все активніше критикує Вашингтон, що пов"язують з його боротьбою за переобрання. Конкурентом Пері виступає його товариш по Республіканській партії, сенатор США Кей Бейлі Хатчісон, яку губернатор оголосив інструментом експансії федерального уряду. У березні Пері відмовився від 550 млн доларів, виділених з федерального бюджету на допомогу техаським безробітним. Своє рішення губернатор мотивував тим, що умови, на яких виділені гроші, направлені на шкоду бізнесу штату.

Десята поправка до Конституції США, прийнята в 1791 році, яка входить в Білль про права, затверджує принцип федералізму. Згідно з цією поправкою, права, які не закріплені за федеральним урядом і не відчужені у штатів за Конституцією, належать штатам і народу.

За матеріалами NEWSru.com, Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «США може втратити один штат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути