неділя, 26 червня 2022 14:26

Створили "Архів війни" – збирають фото, відео та інтервʼю з жертвами російської агресії

В Україні створили проєкт "Архів війни". Документуватимуть злочини росіян – збирають фото та відео, а також роблять інтервʼю з жертвами повномасштабного вторгнення.

Усі зібрані матеріали згодом опублікують у вільному доступі. Про це повідомили організатори проєкту, громадська організація "Докудейз".

Команда архіву накопичуватиме, верифікуватиме та систематизуватиме великі обсяги відео. Роблять це для того, щоб свідчення злочинів не загубилися у потоках інформації.

Автор: Докудейз
  В Україні створили базу даних російських злочинів
В Україні створили базу даних російських злочинів

До архіву можна надсилати аудіо та відео про війну усім, хто їх має. Організатори гарантують повну конфіденційність людям, які пришлють матеріали.

Матеріали збирають також активісти. Вони висвітлюють життя й побут під час війни, опір цивільного населення агресору, евакуацію чи досвід перебування у бомбосховищах, руйнування, насилля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині створили віртуальний музей війни - що можна побачити

Частиною архіву стануть інтервʼю зі свідками воєнних злочинів та подій.

Наразі отримати доступ до перегляду матеріалів можна лише за запитом.

"Архів побудований згідно з міжнародними стандартами використання матеріалів як доказів у Міжнародному кримінальному суді. База даних має сертифікацію безпек від несанкціонованого доступу, а також декілька резервних копій, розташованих за межами України", – йдеться в повідомленні.

Громадська організація "Докудейз" була створена 2018 року на базі правозахисної ГО "Південь", яка існувала з 1998. "Докудейз" є основним організатором Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини "Docudays UA", який щорічно відбувається в Києві в останній тиждень березня. "Докудейз" має мережу регіональних партнерів та керівників кіноклубів по всій Україні.

Зараз ви читаєте новину «Створили "Архів війни" – збирають фото, відео та інтервʼю з жертвами російської агресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути