вівторок, 04 червня 2024 11:10

"Суспільство почує багато цікавого": у ДБР заявили про завершальний етап розслідування держзради Дубінського

"Суспільство почує багато цікавого": у ДБР заявили про завершальний етап розслідування держзради Дубінського
Нардепа Олександра Дубінського підозрюють у державній зраді. Фото: rbc.ua

Розслідування справи щодо народного депутата Олександра Дубінського, якого підозрюють у державній зраді, нині перебуває на завершальному етапі.

А його твердження про нібито переслідування і репресії не відповідають дійсності. Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" розповів перший заступник директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Олександр Удовиченко.

За його словами, державна зрада - це лише один зі злочинів, який інкримінують Дубінському.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дубінського залишили під вартою ще на два місяці

"Сприяння РФ у формуванні медійної і публічної думки, намагання зіпсувати політичні відносини України і США. Давайте подивимося, як це виглядає. Народний депутат від правлячої партії проводить пресконференцію щодо фактів можливої корупції вищим політичним керівництвом одного із наших стратегічних партнерів. Це інструмент, який із великою вірогідністю може створити політичну турбулентність", - сказав Удовиченко.

Він наголосив, що спроби Дубінського пояснити свої дії через призму журналістської та громадської діяльності не відповідають дійсності.

"Дубінський каже, що став жертвою репресій і переслідувань. Ні, ні, і ще раз ні. Коли суд буде досліджувати докази, суспільство почує багато цікавого", - додав представник ДБР.

Скандальний нардеп Олександр Дубінський є фігурантом кількох кримінальних справ. Йому, зокрема, повідомили про підозру в службовому підробленні. За версією слідства, він виїхав за межі України під виглядом супроводження свого батька на лікування до іноземного медзакладу.

Пізніше Дубінському оголосили підозру ще й у державній зраді. За матеріалами слідства, він мав позивний "Буратіно" і входив до складу злочинної організації, яку сформувало Головне управління Генштабу Збройних сил Росії (ГРУ).

Зараз ви читаєте новину «"Суспільство почує багато цікавого": у ДБР заявили про завершальний етап розслідування держзради Дубінського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути