середа, 01 червня 2022 11:43

Спецтема: Війна Росії проти України

"Слід зробити те, чого росіяни не очікують" - Єрмак звернувся до парламенту Ірландії

"Слід зробити те, чого росіяни не очікують" - Єрмак звернувся до парламенту Ірландії
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак звернувся до парламенту Ірландії. Фото: president.gov.ua

Перемога України тим ближча, чим більшу допомогу надає міжнародна спільнота.

У цьому переконаний керівник Офісу президента Андрій Єрмак, про що повідомив на засіданні Комітету закордонних справ та оборони парламенту Ірландії.

"Необхідні жорсткі санкції проти Росії. Створена за ініціативою президента Зеленського міжнародна експертна група, яку я маю честь очолювати з послом Майклом Макфолом, вже представила два документи - План щодо посилення санкцій та санкційну Дорожню карту, яка містить докладні рекомендації стосовно координованої та узгодженої санкційної політики. Радий констатувати, що певні наші рекомендації вже реалізовуються", - зазначив він.

Єрмак запропонував змінити підхід до впровадження санкцій проти Росії.

"Слід зробити те, чого росіяни не очікують. Масований санкційний удар, посилений максимальною кількістю важких озброєнь для Збройних сил України не лише допоможе врятувати тисячі життів. Він також дозволить уникнути затяжної війни, до якої вже підготувалась Росія", - наголосив він.

Санкції - це як один з механізмів гарантування безпеки України, додав керівник ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми працюємо над тим, щоб Росія компенсувала все, що знищила в Україні" - Зеленський

"Відповідна експертна група щодо гарантій, яку я очолюю спільно з ексгенеральним секретарем НАТО Андерсом Фогом Расмусеном, вже працює над можливими шляхами створення цих механізмів. Ми були б раді бачити в ній представників Ірландії – держави з великим досвідом миротворчої діяльності", - сказав.

Єрмак зауважив, що Ірландія є технологічним та фінансовим хабом Європи.

"Часом транснаціональні компанії намагаються вести business as usual до останньої можливості. Та у випадку Росії business as usual – це сприяння агресії. Незалежно від того, в чому цей бізнес полягає. Москва неодноразово демонструвала свою здатність використовувати як елемент гібридної війни навіть співробітництво в гуманітарні галузі. Не слід забувати, що це завжди завершується провокуванням громадянських конфліктів, диверсіями та політичними вбивствами", - наголосив він.

Український уряд вже працює над U24 Recovery Plan.

"Відновлення України ґрунтуватиметься на двох принципах: регіональному й параметричному. Регіональний принцип полягатиме у допомозі партнерів у відновленні певного регіону, міста або громади. Параметричний означає, що відновлення відбуватиметься за сучасними параметрами й стандартами ЄС. Наша майбутня безпека залежатиме, серед іншого, від здатності адаптувати та впровадити такі технології, як штучний інтелект та автономне управління та кіберзахист. Україна могла б співпрацювати з Ірландією, як з високотехнологічною країною у цих питаннях", - повідомив Єрмак.

Ірландія працює над конфіскацією активів Російської Федерації, щоб надалі передати їх Україні. Ірландія висловила підтримку вступу України до ЄС, повідомив спікер Нижньої палати Шон О'Фаріл під час зустрічі з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем.

Зараз ви читаєте новину «"Слід зробити те, чого росіяни не очікують" - Єрмак звернувся до парламенту Ірландії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути