пʼятниця, 20 травня 2022 22:47

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ми працюємо над тим, щоб Росія компенсувала все, що знищила в Україні" - Зеленський

"Ми працюємо над тим, щоб Росія компенсувала все, що знищила в Україні" - Зеленський
Київ пропонує підписати багатосторонній договір і створити механізм, завдяки якому кожен і кожна, хто постраждав від дій російської армії, зможе отримати компенсацію своїх втрат. Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський запропонував державам-партнерам у законний спосіб визнати те, що Росія повинна понести матеріальну відповідальність за скоєні нею злочини.

Зокрема, Київ пропонує підписати багатосторонній договір і створити механізм, завдяки якому кожен і кожна, хто постраждав від дій російської армії, зможе отримати компенсацію своїх втрат, розповів Зеленський у новому зверненні, яке оприлюднив у Telegram.

"На основі такого договору російські кошти і майно, які знаходяться в юрисдикціях держав-партнерів, мають бути арештовані або заморожені, а потім конфісковані і направлені у спеціально створений фонд, з якого усі, хто постраждав від російської агресії, зможуть отримати відповідну компенсацію", — додав він.

Київ пропонує міжнародним партнерам стати засновниками цього фонду, а також – учасниками спеціальної міжнародної Комісії, яка розглядатиме позови, тобто звернення як фізичних, так і юридичних осіб.

Зеленський сьогодні поспілкувався з представниками Ірландії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 42 держави стали на бік України у справі проти РФ у Міжнародному суді ООН – Зеленський

"Голови обох палат ірландського парламенту були в Києві, і ми провели з ними змістовні переговори", — сказав він.

Сьогодні російська армія нанесла ракетний удар по Харківщині. В місті Лозова окупанти знищили будинок культури. Окупанти вдарили також по Одеській області, по Полтавщині, по Житомирщині.

"Продовжують спроби наступу на Донбасі. Вони знищили Рубіжне і Волноваху, як Маріуполь. Намагаються зробити те саме з Сіверськодонецьком та багатьма іншими містами. Роблять все, щоб витравити життя на Херсонщині, в тих районах Запорізької області, куди вони зайшли", — зауважив Зеленський.

Він подякував українцям, які не припиняють боротися з окупацією.

"Зокрема, рятувальники в Енергодарі, які вийшли сьогодні на протест, заслуговують підтримки від усіх нас", — зазначив голова держави.

Сьогодні 202 військовослужбовця Збройних сил України нагороджені державними нагородами. Загалом за час повномасштабної війни вже більше 14 тис. наших захисників і захисниць були нагороджені за хоробрість та ефективність в обороні країни і в допомозі нашим людям, додав Зеленський.

Сьогодні, 20 травня, в Україну завітали парламентарі з Ірландії. Їх уже зустрів президент Володимир Зеленський. Він подякував їм за візит і за підтримку Ірландії України з перших днів війни.

Ірландія працює над конфіскацією активів Російської Федерації, щоб надалі передати їх Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Ми працюємо над тим, щоб Росія компенсувала все, що знищила в Україні" - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути