Ексклюзиви
четвер, 16 травня 2024 22:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія не має ресурсів для прориву фронту в Україні - генерал НАТО

Росія не має ресурсів для прориву фронту в Україні - генерал НАТО
Генерал Крістофер Каволі сказав про ресурси ворога. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Армія РФ не має ресурсів для "стратегічного прориву" фронту в Україні.

Про це сказав верховний головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО у Європі генерал Крістофер Каволі на засіданні військового комітету начальників штабів оборони Північноатлантичного альянсу, повідомили Суспільне.

"Росіяни не мають необхідної кількості (військ. - Gazeta.ua) для стратегічного прориву. Мало того, вони не мають навичок і можливостей, щоб це зробити, щоб діяти у такому масштабі, необхідному для використання будь-якого прориву для отримання стратегічної переваги", - заявив американський генерал.

Каволі сказав, що у росіян є здатність просуватись на місцевому рівні, і "вони дещо з цього зробили", але "зазнали певних локальних втрат".

"Очевидно, вони наступають на південний схід, у бік Харкова. Чи це літній наступ? Знаєте, ніколи не можна бути впевненим", - заявив генерал.

Каволі зазначив, що союзники не бачать великих ресурсів, які "десь накопичуються".

"У Росії зараз проходить стандартна мобілізація - призов на військову службу раз на пів року. Але поки що це майже не пов'язано з конфліктом", - сказав генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оборонці Вовчанська знищують росіян. Того, хто здається, беруть у полон - відео

Голова Військового комітету НАТО Роб Бауер заявив, що ситуація не змінюється настільки, щоб Україна починала переговори з РФ.

"ЗСУ борються за те, щоб повернути землю, яка належить їм. А це важко. Для цього потрібно багато зробити. І це буде непросто. Але росіянам теж нелегко повернути те, що українські Збройні сили відвоювали у них, тому що українські сили повернули 50% території, яку Росія захопила на початку війни. Тож російські сили зараз захоплюють це, але це не стратегічні досягнення, це не стратегічні успіхи", - заявив Бауер.

На Харківському напрямку кількість ворожих атак зросла до 10. Бойові дії точаться у районах населених пунктів Липці та Вовчанськ, повідомив ввечері Генеральний штаб ЗСУ.

Втрати російських окупантів за минулу добу становили 1520 осіб. Сили оборони України знищили вчора 19 російських танків.

Зараз ви читаєте новину «Росія не має ресурсів для прориву фронту в Україні - генерал НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути