Ексклюзиви
середа, 11 вересня 2024 11:41

Школи Івано-Франківщини отримали ноутбуки від Тайваню

Школи Івано-Франківщини отримали ноутбуки від Тайваню
З Тайваню для освітніх закладів Івано-Франківщини передали ноутбуки. Фото: Leave No One Behind Partnership

224 нових ноутбуків, привезених із Тайваню, 9 вересня почали передавати у заклади освіти Івано-Франківщини.

Школи є учасниками українсько-тайванського проєкту Leave no one behind partnership.

"За умовами проєкту, школярі навчалися у дводенних таборах підприємництва та інновацій. Учнівські команди пропонували інноваційні ідеї бізнесу, презентували проєкти перед однолітками. Після навчання діти отримали сертифікати на комп'ютерну техніку для шкільних кабінетів інформатики", - сказано в повідомленні.

Всього 16 шкіл отримають нову техніку в межах українсько-тайванського проєкту.

"Крейда і дошка уже давно у минулому, кожна школа має потребу в комп'ютерній техніці. Таких тем, як інновації та підприємництво у шкільній програмі немає. Цьому можна навчатися, наприклад, на платних курсах чи платформах. А завдяки тайванському освітньому проєкту наші діти отримали цінні знання у своїй громаді, а в школах з'являться сучасні кабінети інформатики", - зазначила начальниця відділу освіти, молоді та спорту Верховинської селищної ради Ірина Сумарук.

Верховинська ОТГ Івано-Франківської області об'єднує 11 гірських сіл. Загалом у громаді 29 закладів освіти, 12 із них дошкільні.

"Перші освітні табори ми провели у гірських селах Івано-Франківщини. Нам вдалося охопити 16 шкіл області, зокрема побувати у віддалених громадах. Загалом у цих закладах освіти навчається близько 5 тис. дітей", - розповіла менеджерка проєкту в Івано-Франківській області Марія Маківничук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московська церква виставила на продаж резиденцію у Франківську за $100 тисяч

Табори підприємництва та інновацій також відбулися у Львівській області, а згодом планують провести на Полтавщині. 48 вчителів інформатики з трьох областей зараз підвищують кваліфікацію в Українському католицькому університеті. В їхніх навчальних закладах також облаштують комп'ютерні класи.

"Як тільки комп'ютерне обладнання прибуло з Тайваню в Україну, ми повезли його школярам. Важливо, щоб діти з нового навчального року продовжили знайомство з інноваційними технологіями з сучасною технікою. Завдяки нашому партнерові - Тайваню - такі табори проведемо також у Львівській області, а згодом ще на Полтавщині. Водночас, 48 вчителів інформатики із трьох областей зараз підвищують кваліфікацію в УКУ, за унікальною методикою. Їхні школи також будуть забезпечені комп'ютерними класами. Це окремий напрямок проєкту. Працюємо над тим, щоб невдовзі комп'ютеризувати більше шкіл", - пояснила координаторка проєкту Leave no one behind partnership Уляна Пак.

Проєкт реалізовує Громадська організація "Всеукраїнський демократичний форум" за підтримки Тайваню та за сприяння Миколи Княжицького. Мета проєкту - підвищити яксть освіти та зробити технології доступними для школярів.

"У межах нашої співпраці із партнерами з Тайваню десятки українських шкіл отримають комп'ютерні класи. Ми передамо понад 1100 комп'ютерів за якими діти вчитимуться жити у сучасному світі. Табори підприємництва та інновацій ми розпочали із гірських громад. У гірські регіони, рятуючись від війни, приїхало чимало внутрішньо переміщених осіб. Тутешні діти матимуть такі ж можливості, як мешканці інших сіл і міст. Це наша інвестиція у майбутнє, щоб молодь залишалася жити, розвиватися, працювати в Україні. Наші школи мають бути найкращими, а діти - найрозумнішими. Разом ми збудуємо кращу країну", - наголосив засновник ГО "Всеукраїнський демократичний форум" Микола Княжицький.

Кабінет міністрів України затвердив Державний стандарт профільної середньої освіти.

Зміни передбачають можливість формувати індивідуальну освітню траєкторію учня, тобто навчатись за академічним або професійним спрямуванням. Про це повідомляється на сайті Міністерства освіти та науки України в четвер, 25 липня.

Зокрема, учні та студенти зможуть обирати профіль навчання, який пропонуватиме навчальні предмети, інтегровані курси для поглибленого чи професійно орієнтованого вивчення, а також предмети чи інтегровані курси поза профілем.

Зараз ви читаєте новину «Школи Івано-Франківщини отримали ноутбуки від Тайваню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути