вівторок, 17 квітня 2007 10:39

Скелет мамонта продали за $260 тисяч на аукціоні

У Парижі на аукціоні Christie"s за 260 тисяч євро (352 тисячі доларів США) продали скелет мамонта, якийсь колись жив на території Сибіру, повідомляє AFP.

Фінальна ціна, заплачена за скелет покупцем, який побажав зберегти своє ім"я в таємниці, виявилася значно вищою за естимейт, що складав 150-180 тисяч євро (199-243 тисяч доларів США).

Скелет мамонта заввишки 3,8 м і довжиною 4,8 м виставив на торги "приватний колекціонер із Європи". Яким чином ця людина стала власником скелета, колись знайденого на території Сибіру, організатори заходу не уточнюють.

Серед лотів, які пішли з молотка на торгах Christie"s, - скелет шерстистого носорога. За скам"янілі рештки доісторичної тварини, вік яких близько 10 тисяч років, покупець заплатив 100 тисяч євро (135 тисяч доларів США). Організатори аукціону думали виручити за цей лот не більше ніж 65 тисяч євро (88 тисяч доларів).

Усього на аукціон палеонтологічних рідкостей виставили 87 лотів. Успіх торгів, які викликали неабиякий інтерес у покупців із США і Японії, дозволив Christie"s заявити, що в майбутньому такі аукціони влаштовуватимуть частіше, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Скелет мамонта продали за $260 тисяч на аукціоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути