пʼятниця, 23 травня 2008 12:40

Сенат США не підтримав демократів: війська залишаться в Іраку

В найближчому майбутньому Іраку виведення американських військ не загрожує. Сенат США відмовився підтримати поправку демократів, що вимагає, щоб президент США почав виведення американських військ з Іраку, зате затвердив додаткових 165 мільярдів доларів бюджету на військові операції в Іраку і Афганістані.

Для ухвалення поправки потрібне, щоб її підтримали не менше 60 сенаторів. Проти поправки проголосували 63 сенатори, "за" - тільки 34.

Після відхилення поправки про виведення військ США з Іраку сенатори при 70 голосах "за" і 26 "проти" затвердили законопроект про додаткові витрати у розмірі 165 мільярдів доларів на військові операції в Іраку і Афганістані.

Після твердження в сенаті законопроект буде направлений на узгодження в палату представників конгресу. Після вироблення узгодженого тексту документ знову надійде для остаточного голосування в обидві палати.

Раніше Білий дім розповсюдив у Вашингтоні заяву, в якій попередив сенаторів, що у разі ухвалення законопроекту, що містить вимогу про вивід військ з Іраку, Джордж Буш накладе на нього вето.

Нагадаємо, нещодавно палата представників конгресу США затвердила поправку до бюджетного законопроекту про фінансування війни в Іраку, що містить вимогу про негайний початок виведення американських військ із цієї країни, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Сенат США не підтримав демократів: війська залишаться в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути